Joel Riddez ny tränare för Djurgården

Foto: Bildbyrån
Joel Riddez blir ny tränare för Djurgårdens allsvenska damlag.
FOTBOLL

Djurgården gjorde succé som nykomling i damallsvenskan.

Nu är tränaren Yvonne Ekroths ersättare klar.

Förre Djurgårdsspelaren Joel Riddez, 36, har skrivit ett tvåårskontrakt.

Djurgården tog klivet upp i allsvenskan inför förra säsongen och placerade sig som nykomling på en fin sjätteplats i tabellen i år.

Efter säsongen meddelade tränaren Yvonne Ekroth, nominerad till årets tränare på Fotbollsgalan, att hon lämnar posten efter bara en säsong.

I dag kom beskedet om hennes ersättare – och valet föll på en välkänd profil i klubben.

Spelat i Dif

Joel Riddez, som spelade i Djurgårdens herrlag 1999–2001 och 2011–2013, har skrivit ett tvåårskontrakt, meddelar klubben på sin hemsida.

Efter att han lämnade Djurgården 2013 blev han assisterande tränare i IK Frej under ett par lyckade år, innan han i år gjorde en kort och inte så lyckad sejour som assisterande i Assyriska.

Jobbet som tränare i Djurgården blir 36-åringens första på damsidan.

– Det som skiljer är att jag inte sett så mycket damfotboll, jag behöver se mer och det kommer att bli ett jobb framöver med att titta på förra årets matcher. Och scouting behöver jag hjälp med i början, men den organisationen finns här i Djurgården. Så visst blir det en viss startsträcka, men det hade varit likadant att ta över ett herrlag, då hade jag också behövt se massa matcher, lära mig spelare och sätta mig in i allt. Fotbollsmässigt vet jag vad jag vill oavsett vilka jag tränar, säger han till klubbens hemsida.

”Perfekt steg”

Han ser fram emot den nya utmaningen.

– Det ska bli skitkul, det är ett perfekt steg för mig just nu. Och Djurgården är så klart något speciellt för mig, det är ju hemma på något sätt, där man vill man vara. Jag har även min son i ungdomsverksamheten. Nu ser jag verkligen fram emot första träningen och att få komma igång, säger Riddez.

ARTIKELN HANDLAR OM