Beijmo väljer Dif före P19-landslaget

avPelle Strandman

Foto: BILDBYRÅN

Från division 1 gick Felix Beijmo raka vägen in i Djurgårdens startelva.

Nu avstår högerbacken spel i P19-EM för allsvenskt spel med blåränderna.

– Absolut ett av de tuffaste besluten hittills i min karriär, säger 19-åringen till dif.se.

Kim Källström och Jonas Olsson i all ära – men ett annat Djurgårdsförvärv som gjort väl så stort avtryck under den allsvenska våren är Felix Beijmo.

Som lovande ytterback gick han från division 1-spel med Brommapojkarna till att direkt ta en ohotad startplats i Özcan Melkemichels startelva.

Spelaren har samtidigt varit högaktuell för spel med juniorlandslaget i U19-EM i Georgien – men nu meddelar han att han avstår mästerskapet som krockar med det allsvenska schemat.

”Önskar dem all lycka”

– Vi har diskuterat och haft en bra dialog mellan mig och Djurgården där vi kommit fram till att jag stannar hemma och hjälper Djurgården i allsvenskan. Det går inte att vara på två ställen samtidigt och nu blev det så här, säger Beijmo till Djurgårdens hemsida.

U19-EM avgörs mellan den 2 och 15 juli. Hade Beijmo deltagit så hade han missat Djurgårdens matcher mot Kalmar, den 3 juli, och Gif Sundsvall den 10 juli.

– Det är absolut ett av de tuffaste besluten hittills i min karriär då jag själv varit med och tagit detta landslag till EM. Jag önskar dem all lycka i mästerskapet och vet att de kommer göra ett grymt jobb. Samtidigt kommer jag att göra allt jag kan för Djurgården här på hemmaplan, säger Beijmo.