Allt går fel efter nya tatueringen

Foto: "Skull Tattoos"
Varela gör tatueringen han sent lär glömma.

avAndreas Käck

FOTBOLL

I måndags gick Guillermo Varela till tatueringsstudion.

Det skulle han inte ha gjort.

På grund av den nya kroppsprydnaden missar han den största matchen för säsongen – och kastas ut från sin klubb.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Guillermo Varela, här i Manchester United, får lämna Eintracht Frankfurt efter tatueringen.

Eintracht Frankfurts klubbledning hade sagt åt Guillermo Varela att vänta med sin nya tatueringen men den 24-årige försvararen – på lån från Manchester United – struntade i sin arbetsgivares order och i måndags begav han sig till ”Skull Tattoostudio Bad Vilbel” i utkanten av Frankfurts stadskärna.

Det skulle han få ångra.

Allt gick fel

Tatueringen har blivit infekterad och därför kan Varela inte spela i lördagens cupfinal mot Borussia Dortmund. Dessutom är klubbledningen nu så rasande att de inte längre vill förlänga hans lån.

”Trots tydliga instruktioner från tränaren Niko Kovač valde Varela att på sin sista lediga måndag gå och göra en tatuering som nu har blivit infekterad. Det här beteendet är grovt vårdslöst och skadar hela laget. Klubben kan inte tolerera att en spelare avstår order från tränaren och läkarna inför en så här viktig match”, säger ordföranden Fredi Bobić i ett uttalande, enligt Kicker.de.

”Inte längre aktuellt”

Varela har varit i Eintracht Frankfurt sedan förra sommaren, på lån från Manchester United, och lånet löper ut den 30 juni i år.

”Vi hade redan börjat tänka på en förlängning. Men det är inte längre aktuellt. Guillermo kommer att stängas av med omedelbar verkan och kommer att få ytterligare reprimander. Detta är en nödvändig åtgärd efter ett sådant själviskt agerande”, fortsätter Bobić.

Guillermo Varela har bara spelat sex matcher från start den här säsongen. Det beror på att han har dragits med skadeproblem och han spelade från start i cupsemifinalen mot Borussia Mönchengladbach.

ARTIKELN HANDLAR OM