”Det är en skam – vi blev rånade”

Stjärnornas hån: Konfronterade domaren i natt

Publicerad:

FOTBOLL

Två rejäla regelmissar sänkte Bayern München.

Och i natt vräkte Bayern München-spelarna sin ilska över domaren Viktor Kassai – där tre spelare tog sig in till domarens omklädningsrum.

– I min värld så är hans insats en skam, säger Arjen Robben.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Bayern München åkte ur Champions League i går.

Real Madrid vann med 4–2 efter förlängning, men efteråt talades det mesta om ungerske domaren Viktor Kassais två avgörande misstag.

Först visade han felaktigt ut Arturo Vidal (två gula kort) och därefter gjorde Cristiano Ronaldo matchavgörande 2–2 från offsideposition.

– Jag vet att misstag är en del av fotbollen, men inte så här stora misstag… Det får inte ske på den här nivån! Jag hoppas att man inför videoteknik så fort som möjligt, sa Bayerntränaren Carlo Ancelotti.

”Det är ett rån”

Men ilskan – och hånen – mot Kassai och hans domarteam stannade inte där.

Flera av Bayern München-stjärnorna vädrade sin frustration efteråt. Och tre utav dem – Thiago, Robert Lewandowski och Vidal – tog sig in till domarens omklädningsrum på Santiago Bernabeu efteråt där de kristiserade, anklagade och förolämpade honom, enligt spanska tv-programmet El Chiringuito.

– I min värld så är hans insats en skam. Domarens beslut blev avgörande och vi blev rånade, anser Arjen Robben enligt Goal.

– Med två så stora lag som möts i Champions League får inte ett rån på den här nivån ske, fortsätter utvisade Arturo Vidal.

Franck Ribery tog till sociala medier för att visa hur Kassais domarteam gjorde misstag med stillbilder och egendragna offsidelinjer.

”Ett år av hårt arbete och så det här... Tack så mycket domaren, bra jobbat”, avslutade Ribery hånen.

Thiago: Nej till videodomare

Medan merparten av Bayern-stjärnorna stod bakom sin tränare Carlo Ancelotti i att införa en videoteknologi fanns det undantag.

Spanske mittfältsstjärnan Thiago Alcantara vill se en förändring, men inte införa en videodomare.

– Det handlar inte om att införa videodomare. Det måste bara vara tillräckligt bra domare. Domarna i dag gör misstag som inte håller Champions League-nivå, säger han.

Semifinalerna lottas på fredag klockan 12.00.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.