Efter döda råttorna: ”Kommer stängas av”

FOTBOLL

Bröndbyfansen kastade in döda råttor mot Ludwig Augustinsson.

Nu rasar sportchefen Troels Bech.

– Vi ska identifiera rätt person och kommer att stänga av honom, säger Bech.

Foto: Viaplay

FC Köpenhamn vann ett hett derby mot Bröndby med 1–0.

Men det hela fotbolls-Europa talade om efteråt var de döda råttor som Bröndbyfansen kastade in mot FCK-duon Benjamin Verbic och svenske landslagsmannen Ludwig Augustinsson.

– Jag hörde bara att det kom något bakom min rygg, sen vände jag mig om och såg att det var råttor. Jag var lite i chock faktiskt. Med lite otur så hade de träffat mig.

– Det var 100 procent det märkligaste jag fått kastat mot mig. Man har ju fått öl och pengar kastat på sig några gånger. Men det här var första gången det kom in djur. Det var riktigt äckligt, sa Augustinsson efteråt.

”Kommer att stängas av”

Och nu agerar Bröndby.

Sportchefen Troels Bech säger att man med hjälp av kameror från arenan hoppas hitta den som kastade in råttorna.

– Vi kommer att gå igenom att alla videobilder och kommer även föra en dialog med våra supportrar om att kunna identifiera rätt person och se till att denne kommer att stängas av. En individ ska inte få förstöra för alla fans, säger Bech enligt danska BT.

Och Bröndysportchefen är besviken över supportrarnas agerande.

– När vi står här efter matchen så är vi naturligtvis besvikna över att vi inte fick med oss några poäng. Men det är lika olyckligt att det finns vissa människor som inte kan räkna ut hur man ska bete sig, säger Bech.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM