Återvänder skadad till Liverpool

Foto: BEN STANSALL / AFP
FOTBOLL

Under en landskamp med Senegal i september skadade Sadio Mané låret och missade därefter en månads spel.

Nu kan historien ha upprepat sig.

Efter Senegals VM-kvalmatch i fredags återvänder Mané nu till Liverpool för att behandlas.

Det var under Senegals VM-kvalmatch mot Kap Verde 8 oktober som skadan revs upp. Sadio Mané hade skadat låret och byttes ut i slutminuterna av matchen. Skadan innebar att yttern missade den efterföljande matchen med sitt Liverpool mot Manchester United, därefter ytterligare fyra omgångar, innan han återvände till spel mot West Ham förra helgen.

Men nu har olyckan varit framme igen. När Senegal vann med 2–0 mot Sydafrika i fredags kvalificerade Senegal sig för VM, men Mané drog samtidigt upp sin lårskada.

Kallas hem i förtid

Det gör att Mané nu återvänder hem till Liverpool för behandling istället för dagens nya match mot Sydafrika.

”Efter fredagens match mellan Sydafrika och Senegal kände Sadio Mané av sin gamla skada. Efter överläggande mellan Senegals läkarteam och Liverpool har det i samråd bestämt att göra honom tillgänglig för sin klubb för att fortsätta hans behandling för fullständig återhämtning”, har det senegalesiska fotbollsförbundet meddelat.

Mané flyttade till Liverpool inför förra säsongen och har snabbt blivit en nyckelspelare för klubben. På sina tio matcher för Liverpool denna höst har Mané stått för tre mål och fyra assist.

Här är länderna som är klara för fotbolls-VM 2018 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM