18-årige debutanten hyllas efter misstaget

FOTBOLL

Mile Svilar blev den yngste målvakten någonsin i Champions League.

Men kvällen slutade i en mardröm efter att 18-åringens misstag gav Manchester United segern.

Efteråt hyllades den unge målvakten av båda lagens tränare – och för sitt sätt att hantera media efteråt.

Foto: Alex James/JMP/REX/Shutterstock / Rex Features/

Drömmen förvandlades till mardröm för 18-årige Benfica-målvakten Mile Svilar på onsdagskvällen.

Belgaren fick chansen i målet, och blev därmed den yngste målvakten någonsin i Champions League. Men i stället för en hjälteroll fick den unge målvakten ikläda sig rollen som syndabock efter att ha själv ha backat in med bollen i mål efter en frispark från Uniteds Marcus Rashford.

”Bara toppmålvakter vågar riskera”

Efter matchen tröstades Svilar av sin landsman Romelu Lukaku och fick beröm av Uniteds tränare José Mourinho.

– Bara toppmålvakter vågar riskera saker och i kväll hade han otur, sa Mourinho enligt Independent och fick medhåll av Benficas tränare:

– Svilar är en fantastisk målvakt med massor av kvalitéer som behöver lära sig och växa. Han kommer spela på söndag, sa Rui Vitoria.

Den unge målvakten hyllas även för sitt sätt att hantera situationen efter matchen. I stället för att gömma sig gick 18-åringen ut i mixade zonen och mötte media.

– Jag är stolt över min debut. Jag gjorde en bra match men hade kunnat göra det bättre vid målet, men det finns inget jag kan göra åt det nu. Det är den del av processen att lära sig, och det går inte att vrida tillbaka klockan. Det är bara en match.

”Starkt av Mile Svilar att möta media. Det var en jättetavla men vi gjorde alla misstag när vi var 18. Tack gode gud för att de inte visades live på tv”, skriver Daily Telegraphs Sam Wallace på twitter.

Så spelar Man United i Champions league 00:16