Han är AIK:s nya stjärnvärvning

Uppdaterad 2017-10-26 | Publicerad 2017-10-25

AIK ska presentera ett nyförvärv i eftermiddag.

Enligt Sportbladets uppgifter handlar det om en tidigare allsvensk stjärna.

Förre MFF:aren Enoch Kofi Adu skriver på för tre år med klubben.

Följ ämnen
Malmö FF

27-årige Enoch Kofi Adu var en av allsvenskans bästa spelare under sina år i Malmö FF. Ghananen imponerade särskilt i Europaspelet med sitt lugn och sin passningsfot. Kofi Adu vann två SM-guld och spelade 60 allsvenska matcher för MFF. I januari 2017 såldes han, efter långa perioder av flyttrykten, till turkiska Akhisar. Där har speltiden av olika skäl uteblivit och nu är mittfältaren tillbaka i Sverige igen.

Håller presskonferens i eftermiddag

Men det blir inte en comeback i den himmelsblå mästartröjan. Sportbladet kan avslöja att topprivalen AIK värvar Enoch Kofi Adu. 27-åringen har varit i Stockholm för att förhandla med klubben. AIK har kommunicerat att de under onsdagseftermiddagen ska hålla en presskonferens om "en förändring i spelartruppen" och på sociala medier har det spekulerats om att ghananen är den nya spelaren.

Skriver på ett treårskontrakt

Sportbladet kan bekräfta att det alltså är Enoch Kofi Adu som kommer att presenteras på presskonferensen. Mittfältaren har skrivit på för tre år med klubben.

AIK bekräftade under onsdagen att Stefan Ishizaki, Simon Thern och Agustin Gómez kommer att lämna AIK. De tackas av i sista hemmamatch mot IFK Göteborg

Sportbladet har sökt sportchefen Björn Wesström.