Mikael Lustig

Efter kritiserade svordomen – Lustig ber om ursäkt

Av: 

Jacob Larsson

FOTBOLL

De italienska fansen buade under den svenska nationalsången.

Mikael Lustig svarade med ett rungande ”jävla fittor”. Nu ber han om ursäkt för ordvalet.

”Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket. Det var inte okej, det är inte okej och jag ber om ursäkt”, skriver Lustig på sin Instagram.

Strax innan kvalbragden i Milano, närmare bestämt under nationalsången, tappade Mikael Lustig fattningen när de italienska fansen buade högljutt.

När de sista tonerna till ”Du gamla du fria” mynnade ut vände sig högerbacken om och ropade ”jävla fittor”, ett ordval han fått mycket kritik för.

Nedvärderande syn på kvinnor

Organisationen Locker room talk menar att den typen av jargong speglar en nedvärderande syn på kvinnor och ordföranden Shanga Aziz har tidigare utvecklat det för TT.

– Det är klart att man kan bli förbannad och det får man vara, men man kan uttrycka sig på många olika sätt när man tycker att något är jobbigt, har han sagt.

Även Mikael Lustigs fru, Josefin Lustig, har via sin blogg kritiserat utspelet.

– Jag har självklart pratat med min man om detta. Om jag stöttar det? Nej, skrev hon bland annat i bloggen.

Förbundskapten Janne Andersson fick också frågan om Lustigs utbrott och konstaterade att det inte var ett bra ordval.

– I stridens hetta måste Lustig sedan ha sagt någonting, jag vet inte exakt vad, men jag tycker att man ska välja sina ord.

Går ut på Instagram och ber om ursäkt

Nu går Lustig själv ut på sin Instagram och ber om ursäkt. I en lång text skriver han bland annat att han ångrar ordvalet ”enormt mycket” och att han ”mått väldigt dåligt de senaste dagarna”.

”Tyvärr hände en grej innan avspark som jag vill kommentera. Italienska publiken buade under den svenska nationalsången och under den enorma pressen så tappade jag fattningen”, skriver Lustig och fortsätter:

”Jag blev arg och skrek rakt ut i frustration mot publiken. Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket. Det var inte okej, det är inte okej och jag ber om ursäkt. Jag har mått väldigt dåligt över detta de senaste dagarna”.

Manar till lärdom

30-åringen avslutar däremot inlägget i en mer positiv anda:

”Nu hoppas jag att vi kan dra lärdom av detta och hjälpas åt att få bort dessa dåliga ord med hjälp av mitt dåliga exempel. Kärlek ❤️������”

ANNONS

Missa inte kvällens match där England möter Österrike! Den som vet mest vinner mest. Spela på Oddset!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

EXKLUSIVT • Linnér talar ut: ”Kanske har skadat mitt anseende”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mikael Lustig

VM-kval i fotboll

Sverige

Italien

Fotbolls-VM