Nu krävs ett mirakel för att rädda AFC

avMichael Wagner

Foto: Bildbyrån

Allsvenskans två sämsta försvar möttes.

Då blev det självklart en mindre målfest. 2–3-förlusten mot Elfsborg innebar ytterligare ett steg närmare superettan för AFC Eskilstuna.

– Det känns bittert i en så här viktig match, säger Ludvig Öhman till CMore.

Hemmalaget AFC fick en drömstart när Ferid Ali tog vara på ett felpass från gästande Elfsborg, hittade till Chidi Omeje vars inlägg nickades i mål av Ali redan i andra minuten.

Men Eskilstunalagets försvarsspel håller inte allsvensk klass. Det har inte heller Elfsborgs gjort den här säsongen och det syntes i fortsättningen av den här svängiga, ojämna tillställningen.

En hörna från Simon Lundevall passerade ett halvdussin AFC-spelare innan Issam Jebali kunde trycka in 1–1 (26).

Vackert av Jebali

Samme Jebali lyfte vackert in 2–1 (59) för Elfsborg på en frispark, men en långskottschansning från pigge Chidi Omeje smet in till 2–2 bakom en halvsovande Kevin Stuhr Ellegaard (70).

Men så var det ju det här med AFC:s försvarsspel. Precis när Eskilstunalaget fått tillbaka hoppet kunde Viktor Prodell trycka in 3–2 för Boråslaget via Alireza Haghigi.

– Vi släppte in två mål på fasta och det sista är lite onödigt också, säger AFC-mittbacken Ludvig Öhman besviket.

AFC försökte i slutet men skapade inget större tryck mot gästernas mål. Dock fick Eskilstunalaget ett mål tveksamt bortdömt för offside.

2–3-förlusten innebär att AFC måste vinna sina två återstående matcher samtidigt som J-Södra på kvalplatsen inte får ta några fler poäng alls.

J-Södra kan avgöra

– Det ska spelas om det. Vi måste gå för tre poäng i våra matcher. Sedan är det upp till J-Södra och de andra lagen, säger AFC-mittbacken Ludvig Öhman till CMore.

Vinner J-Södra mot Kalmar FF på måndag så skickar Jönköpingslaget definitivt ur Halmstad och AFC från allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM