Tung förlust för Argentina – illa ute i kvalet

FOTBOLL

Dubbla smällar för Argentina i går.

Först stängdes Lionel Messi av i fyra matcher – sedan föll laget borta mot Bolivia.

Utan Messi blir det en hård kamp om VM-biljetten.

Foto: ALEJANDRO PAGNI / AFP

Argentina vann mot Chile på hemmaplan - men stjärnan Lionel Messi var irriterad i slutskedet av matchen. Han röt till mot domaren. I går kom beskedet att Barcelona-spelaren stängs av i fyra matcher.

Senare på kvällen kom nästa smäll.

Problem med höga höjden

Argentina spelade natten till onsdag VM-kval mot Bolivia, som är erkänt svårspelade på hög höjd – La Paz ligger drygt 3600 meter över havet. Det argentinska landslaget gjorde en svag insats.

Juan Arce fixade 1–0 till Bolivia efter en halvtimme. Marcelo Martins Moreno utökade till 2–0 i inledningen av den andra halvleken.

Man märkte att Argentinas spelare hade problem med den höga höjden. Det dröjde extra länge innan de lämnade omklädningsrummet i halvtid.

Illa ute i kvalgruppen

De fyra översta lagen i det sydamerikanska VM-kvalet går till VM, det femte laget får kvala. Argentina är på femte plats eftersom Colombia och Chile vann sina kvalmatcher och gick förbi i tabellen.

Det återstår fyra kvalmatcher. Argentina spelar mot Ecuador och Uruguay på bortaplan, samt möter Peru och Venezuela hemma. Det argentinska landslaget är i ett pressat läge i VM-kvalet.

▪▪▪

Desto bättre går det för Colombia i samma grupp. 2–0-segern borta mot Ecuador på tisdagen innebar att colombianerna susade upp på andra plats, sex poäng bakom Brasilien. Real Madrid-stjärnan James Rodriguez visade vägen för Colombia. 25-åringen tryckte in 1–0 i 20:e, innan han spelade fram Juan Cuadrado till 2–0 i 34:e.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se