Sjögran: Känns sådär att släppa Marta nu

Förhandlingar mellan Orlando och Rosengård har inletts

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

MALMÖ. Marta kan vara förlorad för Rosengård.

Förhandlingar om stjärnan med Orlando Pride har inletts, enligt Therese Sjögran.

– De vill ha henne direkt. Men vår säsong börjar om två veckor så det känns lite så där att släppa henne redan nu, säger sportchefen.

Det har gått några veckor sedan womenssoccerweekly.com skrev att storstjärnan Marta lämnar Sverige för spel i USA kommande säsong.

Sports Illustrated kom i dag med uppgifter om att ska 31-åringen vara klar för en flytt till NWSL-laget Orlando Pride och Therese Sjögran, sportchef i Rosengård, bekräftar nu att förhandlingar har påbörjats.

”Fick förfrågan i natt”

– Vi fick en officiell förfrågan ganska sent i natt och har inte hunnit med och göra så mycket än. Det känns väldigt ovisst. Jag vet inte var det kommer landa, vi får se se vad Marta vill och var vi står i frågan, säger Sjögran.

Marta har kontrakt året ut och Sjögran säger att det inte kommer att bli en billig affär om Orlando ska få Marta direkt som de vill.

– Nej det blir det nog inte. Hon har kontrakt året ut och det kommer vi att trycka på. Marta har gjort mycket för oss och betyder mycket för klubben och hela Sverige egentligen. Om det blir av blir det säkert en bra deal, säger hon.

– Men nu utgår vi ifrån att Marta i vår spelare. Vi har en säsong som börjar om två veckor så det känns lite så där att släppa henne redan nu.

Uppges vara långt fram

Om flytten blir av blir Orlando Pride Martas fjärde klubb i USA och hon skulle bland annat bli lagkamrat med amerikanska stjärnanfallaren Alex Morgan.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska förhandlingarna vara betydligt mer långt gångna än vad Sjögran vill erkänna och en överenskommelse ska redan vara klar.

Enligt Sports Illustrated är Orlandos kontrakt med Marta på två år med option på ytterligare ett.

”Maxlönen för en utländsk spelare i NWSL ligger på endast 41 000 dollar (motsvarande 370 000 kronor) per år, men Marta tjänar betydligt mer från hennes sponsorer och de är glada över en flytt till USA”, skriver Sports Illustrated.

ARTIKELN HANDLAR OM