Ilskan mot Zlatan: ”På gränsen till psykopat”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic stängs av tre matcher.

Inte tillräckligt, tycker förre Manchester United-spelaren Paul Parker.

”Sätter man en armbåge i någons huvud gränsar man till att vara en psykopat”, skriver Eurosport-experten.

Foto: TT

I går kom domen mot Zlatan Ibrahimovic, 35.

Svensken stängs av i tre matcher för armbågen i huvudet på Bournemouths Tyrone Mings.

– Jag vill aldrig skada någon på planen. Mings hoppade in i min armbåge. Ni har tv-bilderna, det är bara att titta på dem, försvarade sig svensken efteråt.

– Hela matchen kändes det som att han var ute efter hämnd, tyckte Mings.

”Barn kommer se detta”

Men de tre matcherna är inte tillräckligt, tycker förre Manchester United-spelaren Paul Parker.

I sin kolumn hos brittiska Eurosport skriver Parker att han hade önskat en ännu längre avstängning.

”Ibrahimovic har accepterat FA:s anmälan och kommer att stängas av tre matcher, men det är inte tillräckligt. Hans armbåge kunde ha slutat riktigt illa. Om FA vill ta tag mot den här typens uppförande måste de lägga på ytterligare ett par matcher. Bara då kan du få spelarna att uppföra sig annorlunda”, skriver Parker och fortsätter:

”Jag kan fortfarande inte tro på det vi fick se på Old Trafford i lördags – det liknade mer rugby. Barn kommer att se det här och börja tänka att den bäst lösningen är att armbåga någon i huvudet eller stämpla någon i ansiktet.”

”På gränsen till psykopat”

Parker tycker att det var svensken som var skyldig till att fajten mellan de båda inleddes efter att ha stämplat Mings i låret och sedan brottat omkull mittbacken.

”Det är skillnad på att vilja markera och att försöka skada någon allvarligt. Jag ska inte sitta här och säga att jag aldrig gett igen. Men tänkte jag någonsin på att sätta foten eller armbågen genom huvudet på en motståndare? Inte en chans. Om man gör det gränsar man till att vara en psykopat”, skriver Eurosport-experten.

Zlatan Ibrahimovic kommer att missa FA-cupkvartsfinalen mot Chelsea samt ligamötena mot Middlesbrough och West Bromwich.

ARTIKELN HANDLAR OM