Förbundets oklara besked om Schelin

FOTBOLL

ARNHEM. Sverige jagar mål mot Ryssland.

Men anfallsstjärnan Lotta Schelin har inte gjort några intervjuer de senaste dagarna – och till dagens presskonferens har hon med kort varsel tagits bort och ersatts av Nilla Fischer.

– Jag kan säga att Lotta Schelin kommer att spela, säger Pia Sundhage.

Foto: Anna Tärnhuvud / AFTONBLADET
Lotta Schelin har inte pratat med media

Sverige spelade 0–0 mot Tyskland efter en stark defensiv insats – men när det är dags för Ryssland imorgon måste Sverige få igång sitt målskytte.

I dagarna mellan matcherna har anfallsstjärnan Lotta Schelin inte varit tillgänglig för media – och igår fanns ingen anfallare på plats i den mixade zonen där journalister och spelare möts.

Schelin, som inte har gjort mål på åtta landskamper, skulle i dag ha medverkat på presskonferensen tillsammans med Pia Sundhage inför Rysslandsmötet klockan 16.00 – men med kort varsel byttes hon ut mot mittbacken Nilla Fischer som gjorde intervjuer under gårdagen.

Vill ha nya röster

Det brukar vara förbundskapten och lagkapten som är med på presskonferensen inför match men förbundet gav inga klara besked om varför bytet gjorts.

Trots att Lotta Schelin inte mött media de senaste dagarna och det på den första presskonferensen var Caroline Seger, som delar kaptensrollen med Schelin, som tog plats på podiet är argumentet att ändringen har gjorts för att det inte ska bli samma röster hela tiden.

Foto: Anna T ärnhuvud / AFTONBLADET

– Det är inget konstigt. Fischer är en av våra mest erfarna spelare, säger presschefen Emelie Ölander.

Någon skada eller sjukdom ska inte spela in.

– Nej, hon (Schelin) tränar.

Under gårdagens träning spelade Lotta Schelin med Fridolina Rolfö på topp – men testades även som yttermittfältare då Rolfö och Stina Blackstenius bildade anfallspar.

Pia Sundhage var själv tydlig när hon gav svaret på frågan om Schelins frånvaro.

Vill hon inte vara med eller försöker ni skydda henne för att hon mentalt för att hon inte har gjort mål på åtta matcher?

– Jag kan säga att Lotta Schelin kommer att spela, yttermittfältare eller forward. Det är ingen fara med Lotta. Hon kommer att lira. Vi försöker inte leka psykologer och att hon inte är med för att hon inte gör mål. Så duktig är jag inte som psykolog.