”Har hört att vi inte ska utesluta United”

Publicerad 2017-06-23

För första gången bekräftar nu Manchester United själva att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Manchester för att rehaba.

Samtidigt kommer uppgifter om att vi inte ska utesluta en comeback i United.

– Det är vad jag har hört, säger BBC:s Man United-expert Simon Stone till Sportbladet.

Följ ämnen

Det råder alltjämt stort hemlighetsmakeri kring Zlatan Ibrahimovics skada.

I till synes noggrant utstuderade hälsningar på sociala medier portioneras ett fåtal – mestadels kryptiska – uppdateringar ut.

”Snart kommer vi njuta av mitt spel tillsammans”.

”Lejon läker inte som människor”.

Många ledtrådar, men inga direkta besked.

65 dagar har gått sedan Ibrahimovic skadade sig i Europa League-matchen mot Anderlecht och fortfarande har varken ”Ibra” själv eller Manchester United berättat exakt vad det är för typ av skada det rör sig om.

Uppgifter gör gällande att det handlar om en dubbel korsbandsskada, och vi vet att ”Ibra” opererades på en specialklinik i Pittsburgh i mitten av maj, men det enda Manchester United själva har kommunicerat ut på sin hemsida är att det handlar om en ”omfattande korsbandsskada”.

Inget mer specifikt än så. Ingen prognos.

”Gör det ytterst sällan”

Sportbladet frågade Simon Stone, Manchester United-expert på ansedda BBC, huruvida det är vanligt att Man United är förtegna i sina uttalanden om skadade spelare.

– I officiella uttalanden, ja. På presskonferenser kan José Mourinho vara mer specifik, men allt som oftast säger han bara att spelaren ”är skadad” och får han då följdfrågor om vad det är för typ av skada brukar han kunna svara att ”det spelar ingen roll”, säger Simon Stone.

Efter ett flertal mejlväxlingar får vi även svar på samma fråga direkt från klubben. I ett mejl svarar presschef Karen Shotbolt så här:

”Vi sätter ytterst sällan några prognoser på våra skadade spelare, eftersom alla skador läker olika snabbt”.

Klubben bekräftar

Den 1 juli löper Zlatan Ibrahimovics kontrakt med United ut och klubben har redan meddelat att det inte kommer förlängas. Men 35-åringen är ändå på plats i Manchester för att genomgå sin rehab. Så sent som i går (torsdag) sipprade en bild ut på sociala medier, inifrån träningsanläggningen Carrington, och för första gången bekräftar nu klubben själv att ”Ibra” gör sin rehab i Manchester.

”Ja, Zlatan har varit här och påbörjat sin rehab vid Carrington”, bekräftar presschef Karen Shotbolt.

”Ska inte utesluta det”

Framtiden för Zlatan Ibrahimovic är och förblir osäker och det ryktas – bland mycket annat – om intresse från serie A-klubbar samt amerikanska MLS-klubbar.

Men kanske blir det en comeback i Manchester United, trots allt.

Även om kontraktet upphör den 1 juli så kan klubben välja att sajna upp svensken igen i vinter, när skadan är läkt.

– Det beror helt och hållet på hur skadan läker, hur klubben presterar i höst och hur truppen ser ut då. Men jag har hört att det är ett scenario vi inte ska utesluta, säger Simon Stone på BBC.

@iamzlatanibrahimovic @azsportswear