Malmö reste sig efter Europa-uttåget

1 av 3 | Foto: C MORE
FOTBOLL

Malmö FF blev utslagna ur Champions League i tisdags.

Något som Jönköpings Södra fick sota för under lördagen när skåningarna vann med 2–0

– Rubrikerna var säkert redan satta att vi inte klarar av att återhämta oss, kommenterar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Malmö FF föll med 3–1 mot Vardar från Makedonien i tisdags efter att ha klappat igenom i den andra halvleken.

När skåningarna vände hem för allsvenskt möte mot Jönköpings Södra under lördagen på hemmaplan tog laget en snabb revansch.

Eikrem med drömmål

Efter en kavalkad av missar i den första halvleken - främst genom Kingsley Sarfo, Jon Inge Berget och Pawel Cibicki - trodde nog en del supportar att det skulle bli en mörk eftermiddag.

Men när Anders Christiansen gjorde det förlösande 1–0-målet förbi en duktig Anton Cajtoft i mitten av den andra halvleken var segern i hamn.

Ett mål som upprörde gästerna som ville ha hands på dansken.

– Jag förstår att de protesterar men jag försöker hålla handen längs kroppen och jag tycker domaren gör rätt, säger Anders Christansen.

Magnus Wolff Eikrem utökade sedan till 2–0, en kvart från slutet, efter en kalasträff på frispark som letade sig in - otagbart bakom Cajtoft.

Många ögon på MFF

Ett drömmål - och norrmannens första för säsongen.

– Jag har varit frisparksläggare i de två sista matcherna och lagt de i målvaktshörnet, men nu provade jag att lägga den över och det gick bra det också, säger målskytten.

2–0 blev också slutresultatet.

Efteråt var det en mycket nöjd MFF-tränare som mötte pressen.

– Jag sitter här väldigt, väldigt glad. Det var många runt omkring som hade ögonen på den här matchen för att se hur vi skulle reagera efter att vi åkte ur Champions League-kvalet och rubrikerna var säkert redan satta att vi inte klarar av att återhämta oss.

– Det gjorde vi verkligen. Jag tycker vi gör en väldigt, väldigt bra insats med så kort tid, mycket känslor och så mycket negativitet som fanns efter den matchen, säger Pehrsson.

Markus Rosenberg var inne på samma spår.

– Det är inte lätt att studsa tillbaka efter en sådan match. De har vilat hela veckan och vi har rest hem från Makedonien så jag var förvånad att det var så piga ben.

ARTIKELN HANDLAR OM