Går kamp mot klockan – för att spela med United

avPelle Strandman

Publicerad:
1 av 6 | Foto: Jimmy Wixtr öm

Friidrottskarriären är över – nu är det fotboll som gäller för Usain Bolt.

Sprintstjärnan uppges delta i en uppvisningsmatch på Old Trafford med Manchester Uniteds legendarer.

Det vill säga om han hinner bli skadefri.

Friidrottskarriären må vara avslutad för Usain Bolt – men färdigidrottat verkar det inte vara på den stora scenen.

Den fotbollsintresserade världsrekordhållaren på 100- och 200 meter samt stafett i 4 x 100 meter är ett stort Manchester United-fan och har länge öppet talat om sin dröm att en dag få spela för sin favoritklubb.

Nu kan det bli verklighet.

Enligt The Sun är planen att Usain Bolt ska ingå i det legendariska Manchester United-lag som tar emot Barcelonas dito på Old Trafford den 2 september.

Spelare som Andy Cole, Edwin van der Sar, Paul Scholes Denis Irwin, Dwight Yorke, Ryan Giggs och Phil Neville väntas alla delta i matchen under ledning av Bryan Robson.

Kamp mot klockan

Det finns bara en detalj som hindrar Bolt från att ansluta sig till den legendariska skaran: den skada han ådrog sig i stafetten på London Olympic Stadium i lördags.

– Det här har varit hans dröm i många år. Han är desperat att få göra det här om han hinner komma tillbaka från sin skada, säger en källa till The Sun.

Usain Bolt har tidigare spekulerat om hur han skulle hålla som fotbollsproffs i Premier League.

– Om jag tränar och lägger ner en del jobb så tror jag att jag skulle kunna bli ganska bra. Jag säger inte att jag skulle bli världens bäste. Men det skulle vara en bra nivå. Kanske Wayne Rooney-nivå, sa Bolt tidigare i år enligt Manchester Evening News.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM