Wiland rasande efter Malmös poängtapp

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Malmö FF tappade i kväll 3–1-ledning mot Sirius till 3–3.

Då rasar Malmös målvakt Johan Wiland mot sitt lag.

– Jag är så jävla förbannad, vi kommer aldrig vinna allsvenskan om det ser ut så här, säger han.

Malmö FF ledde i halvtid med 2–0 hemma mot Sirius, efter två mål av Jo Inge Berget. Sirius Jesper Arvidsson reducerade efter en timme, men i 69 minuten såg förre Sirius-spelaren Kingsley Sarfo ut att döda matchen när han gjorde 3–1 för Malmö.

Men Sirius gav inte upp, och efter två mål de sista tio minuterna av Stefano Vecchia och Philip Haglund slutade matchen till slut oavgjort.

”Vi tror att vi är världsmästare”

Insatsen fick Malmös målvakt Johan Wiland att ilskna till rejält efter matchen.

– Vi lattjar, spelar futsal och slår dåliga passningar. Det gör att de får chanser. Vi måste sluta med sån skit. Vi ska spela fotboll på det sätt vi har sagt. Vi ska vara stabila, springa mer än motståndarna och göra jobbet. Det gör vi i 65–70 minuter, men sen tror vi att vi är världsmästare. Det är för dåligt. Vi kommer aldrig vinna allsvenskan om det ser ut så här, säger han.

”Jag hoppas att vi förstår allvaret”

I och med krysset missade Malmö chansen att rycka i toppen av Allsvenskan. Nu är det fortfarande sju poäng ner till Norrköping på andra platsen.

– Jag hoppas att vi förstår allvaret i att tappa poäng så här. Vi kunde dragit i väg igen, men nu ger vi andra chansen att komma ikapp. Det är vårt eget fel, vi måste rannsaka oss själva och fatta att det är allvar att vi inte kan stänga matcherna, fortsätter Wiland.

På tisdag spelar Malmö CL-kval mot FK Vardar. Med sig har de 1–1 från matchen hemma i Malmö.

– Det hade varit jävligt skönt att få med sig en bra prestation och resultat i den här matchen. Nu får vi köra över dem istället, börja om från scratch, rätta till och göra bättre.

– Jag är så jävla förbannad att jag inte har mer att säga, avslutar Wiland.

ARTIKELN HANDLAR OM