Alvaro Morata: ”De dödar mig redan”

FOTBOLL

Rekorddyrt nyförvärv.

Men Alvaro Morata, 24, har fått en tuff start i Chelsea.

– Kritikerna dödar mig redan, säger spanjoren till Marca inför ligapremiären mot Burnley.

Alvaro Morata, 24, blev en rekordman när han lämnade Real Madrid för Chelsea tidigare under sommaren. 760 miljoner kronor innebär att han både är den dyraste spanske fotbollsspelaren genom tiderna och även den dyraste affären London-klubben har gjort.

Men första tävlingsmatchen för Chelsea blev ingen succé.

Morata blev inbytt i 74:e och missade sedan en straff när Chelsea föll på straffar mot Arsenal i Community Shield (mötet mellan ligavinnaren och FA-cupmästaren).

Morata är medveten om att han har en rejäl prislapp att leva upp till.

”Dubbelt så många ser mig”

– Jag har bara gjort två försäsongsmatcher, spelat 15 ”officiella” minuter och missat en straff och de (kritikerna) dödar mig redan, så jag vet vad som väntar. Det är priset du måste betala för en så stor övergång. Samtidigt är det något som motiverar mig, som får mig att jobba hårdare varje dag. Jag vet att dubbelt så många människor tittar på mig nu, säger Morata enligt Marca.

På lördagen har Chelsea ligapremiär hemma mot Burnley.

Frågan är om Morata får chansen från start?

Eftersom Pedro missar matchen på grund av skada (smäll mot fotleden mot Arsenal) har det surrats om att Morata och Michy Batshuayi kan komma att ta plats i elvan.

”Utvecklats mycket”

– Alvaro jobbar på bra och har utvecklats mycket de senaste tio dagarna när det kommer till hans fysiska status, säger Chelsea-tränaren Antonio Conte till klubbens hemsida.

– Han börjar förstå vad jag vill ha av honom, men han behöver tid till att anpassa sig till vårt spel. Det är normalt för spelare som börjar jobba med mig, att de behöver tid. Anfallare har en väldigt viktig roll och det är viktigt för dem att förstå vilka positioner jag vill att de ska ta. Den rollen är svårare att anpassa sig till än andra, säger Conte.

Chelsea–Burnley börjar 16.00 på lördagen och sänds i TV3 och Viasat Sport Premium.

ARTIKELN HANDLAR OM