Neymar presenterad av PSG: ”Ville ha en större utmaning”

avFilip Durefelt

I går blev Neymar världens dyraste fotbollsspelare då övergången för 2,2 miljarder från Barcelona till PSG blev officiell.

Nu har brassen presenterats i Paris – inför ett massivt pressuppbåd.

– Jag ville ha en större utmaning, motiverar Neymar sin flytt.

Iklädd kostym klev Neymar in på den välregisserade presskonferensen och hälsade på en rad personer på vägen in, till ljudet av smattrande kameror, innan han satte sig på podiet.

– Jag är väldigt glad över att komma till PSG och Paris, en fantastisk klubb och en fantastisk stad. Jag ville ha en större utmaning, motiverar brassen sin flytt från Barcelona till Paris.

– Jag vill drömma större och det är det som motiverar mig. Mitt hjärta sa att det var rätt beslut att gå till PSG, så jag gjorde det.

Neymar menar att det inte var lätt att lämna Barcelona.

– Det är ett av de svåraste besluten jag tagit. Jag var i en fantastisk klubb, jag älskar Barcelona och har goda vänner i klubben.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / TT NYHETSBYRÅN

”Motiveras inte av pengar”

Den 25-årige brassen kostade otroliga 2,2 miljarder kronor och kommer enligt uppgifter från Spanien och Frankrike tjäna 1,4 miljarder under sina fem år i Paris.

Men Neymar viftade bort frågorna om att han skulle motiveras av pengar.

– De som säger det vet ingenting om mitt privatliv. Jag har aldrig varit motiverad av pengar, det jag tänker på är min lycka. Jag följer mitt hjärta och tänker inte på pengarna. Skulle jag följa pengarna skulle jag vara i ett annat lag i ett annat land.

– Jag går till PSG för att de tror på mig och jag vill betala tillbaka.

”PSG betalade utköpsklausulen”

Enligt PSG:s qatariske ägare Nasser al-Khelaifi kommer Neymars värde också öka än mer de kommande åren.

– Jag är säker på att vi kommer tjäna mer pengar än vad vi lagt ut. Hans värde kommer minst ha dubblats inom två år.

Uppgifter i media gjorde gällande att Neymar betalat utköpsklausulen på 2,2 miljarder och inte PSG själva. Uppgifter som Nasser Al-Khelaifi tillbakavisar.

– Vi betalade utköpsklausulen, vilket är helt enligt reglerna.

Vill spela redan i lördagens ligapremiär

I morgon spelar Paris Saint-Germain mot Amiens i den franska ligapremiären. Neymar menar att han kan göra debut redan då.

– Jag är verkligen hungrig på fotboll, så ja, jag är redo. Om jag kan spela i morgon? Varför inte? Men jag har inte pratat med någon om vilken position jag ska ha, jag spelar där tränaren vill att jag ska spela.

En stund efter presskonferensen mötte Neymar PSG-fansen i sin nya nummer 10-tröja. Och att döma av filmen nedan så får man säga att fransmännen gav brasilianaren ett fint mottagande.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM