”Kan vara slutet för mig”

Tibbling nära tårar efter skadan

avJohan Flinck

LUBLIN. Simon Tibbling tvingades lämna matchen mot Polen med skada.

Efteråt var han nära tårarna.

– Det är risk att det här var min sista landskamp någonsin, säger mittfältaren.

I den 61:a minuten av matchen mot Polen tvingades Simon Tibbling kliva av med en fotskada efter att fotleden vridit sig i gräset efter en stämpling.

Nu kan hans EM mycket väl vara över.

– Det gjorde sjukt ont. Läkarna vet inte vad det är. Jag ska röntga mig i morgon och jag hoppas på det bästa. Jag hoppas bara att det är en stukning av mildaste sorten. Jag har en dröm om att spela på torsdag men just nu orkar jag inte tänka så mycket.

Han var djupt bedrövad i natt.

– Det är ett av de jobbigaste ögonblicken i mitt liv. Det känns för jävligt. Det är jättejobbigt.

Nära tårarna

22-åringen har knappt missat en samling sedan hans årskull samlades för det första landslagslägret när de var 15 år.

Han var nära tårarna när han tänkte på vad skadan kan betyda.

– Det är risk att det här var min sista landskamp någonsin. Det kan definitivt vara min sista U21-landskamp. Efter den här turneringen är det slut för mig. Jag kommer aldrig att spela igen med det här laget. Det var kanske sista gången jag stod och hörde nationalsången och spelade inför de här fansen.

Efter Tibblings skada tappade Sverige initiativet i matchen och till slut kunde Polen kvittera.

Skadan förstörde Ericsons plan

Det påtvingade bytet (med Muamer Tankovic) förstörde också Håkan Ericsons planerade byten.

– Vi hade ett antal spelare som tröttnade, Alexander Fransson hade krampkännig efter halva andra halvlek och Melker Hallberg signalerade också. Det var planerade byten men så fick vi bytet med Tibbling, säger Ericson och fortsätter:

– Det är en gambling att starta matchen med Carlos Strandberg då vi vet att han inte orkar 90 minuter. Men det var det valet vi gjorde och det fick vi betala för när vi fick behålla ett par spelare alldeles för länge på planen när de inte hade orken.

– När Tibbling fick gå av förstod de spelare som hade krampkänning att de kanske inte skulle få byta och då kände de att de måste spara sig resten av matchen och då blev det inte samma frenesi och vi flyttade inte tillräckligt defensivt. Med facit i hand kanske någon annan spelare skulle ha bytt, säger Ericson självkritiskt.