England klart för VM-slutspel i Ryssland

FOTBOLL

England kan boka flygbiljetter till Ryssland nästan sommar.

1–0 mot Slovenien räckte för att säkra VM-slutspel.

– Vi har gått vidare, det är det enda som spelar roll, säger matchhjälten Harry Kane i ITV.

Foto: Kanal 9

Det var kanske inte den mest imponerande prestationen som England har genomfört – men den räckte.

Mötet mot Slovenien hemma på Wembley blev tillknäppt. Raheem Sterling hade visserligen ett par heta lägen i den andra halvleken. Men England hade inte sin bästa dag och det dröjde ända till stopptid innan Harry Kane tryckte in matchens enda mål.

– Vi tvingades behålla tålamodet och de sista tio minuterna började de bli trötta, säger Kane.

– Det är ingen enkel sak (att gå vidare till ett VM). Vi är väldigt nöjda. Nu väntar en ny match på söndag och vi måste fortsätta på det här spåret och jobba hårt.

Obesegrat genom kvalet

Därmed är Gareth Southgates mannar på väg att gå obesegrat genom VM-kvalet. Sju vinster och två oavgjorda är facit hittills för The Three Lions som endast har ett möte med Litauen kvar att spela.

– Jag vet att folk kommer hit för att se mål och bli underhållna, säger Southgate till BBC.

– Det är uppenbart att vi kunde ha spelat bättre men vi är framme nu och vet vad som måste göras för att det ska bli bättre.

Resultatet i den andra matchen i grupp F mellan Skottland och Slovakien blev till Englands fördel. 1–0 innebär att skottarna går upp på 17 poäng, två före Slovakien.

Fördel för Sverige

Däremot kan inte England passeras i tabellen vilket innebär att Kane och gänget kan boka flygbiljetter till Ryssland nästa sommar.

Inför den sista omgången är det för Sveriges del bättre om Skottland alternativt Slovenien säkrar andraplatsen. Då ökar nämligen Blågults chanser att hamna bland de fyra bästa grupptvåorna, som baseras på Fifa-rankingen.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player

ARTIKELN HANDLAR OM