Så startar Sverige mot Luxemburg

avFredrik Jönsson, Johan Flinck, Malin Wahlberg, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Albin Ekdal kommer inte till start mot Luxemburg.

Sebastian Larsson går i stället in på mitten bredvid Jakob Johansson och Viktor Claesson tar platsen på högerkanten, enligt Sportbladets uppgifter.

Janne Andersson har i kväll gett startelvan mot Luxemburg till spelarna.

Expressen var först att berätta att Albin Ekdal, som dragits med skavanker, inte kommer till start mot Luxemburg och att Sebastian Larsson tar hans plats på mitten tillsammans med Jakob Johansson.

Samma uppgifter har även Sportbladet tagit del av.

– Det har varit lite småbökigt för några spelare. Men som helhet är vi väldigt friska, sa Andersson på presskonferensen tidigare på fredagen.

Claesson startar

Viktor Claesson går, som väntat, in på skadade Jimmy Durmaz plats till höger på mittfältet.

Claesson gjorde ett fint inhopp senast mot Vitryssland.

– Han är redo om han får chansen, sa klubbkompisen från Krasnodar, Andreas Granqvist, tidigare i veckan.

Det blir Claessons första tävlingslandskamp från start efter att hoppat in i fyra kvalmatcher i år (och startat fyra vänskapslandskamper under 2017).

Riskerar avstängning

Hela sex spelare riskerar avstängning mot Holland vid ett gult kort mot Luxemburg: Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Mikael Lustig, Jakob Johansson, Martin Olsson och Emil Krafth.

Andersson hyllade visserligen Sebastian Larsson, som ersatte Ekdal, stort efter matchen mot Vitryssland men det är tänkbart att förbundskaptenen helt enkelt vilar Ekdal, som har skadeproblem, för att ha honom i så bra fysisk form som möjligt mot Holland.

– Med en match tre dagar senare så finns den matchen (mot Holland) också med i systemet. Skadebilden och avstängningsrisken är en del i alla laguttagningar. Och det finns med den här gången också, sa Andersson på presskonferensen.

Ola Toivonen startar på topp bredvid Marcus Berg.

✓ Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player

Publicerad: