”Behöver inte beröm – de har ju sin lön”

Janne Andersson om kritiken

FOTBOLL

När Tidningen Chef betygsatte förbundskapten Janne Andersson fick förbundskaptenen kritik för att han är dålig på att ge beröm.

Nu svarar 55-åringen.

– Jag brukar säga till dem att ”du har ju lön för fan. Du behöver inte ha beröm också”, skämtar Andersson.

Janne Andersson får divorna att bära sina väskor”. Med den slutsatsen gav Tidningen Chef, i sin kartläggning av förbundskaptenen, Andersson ett toppbetyg som ledare.

”Har sett och läst det”

Men 55-åringen har själv fastnat för den kritik som också förekom i granskningen.

– Jag har sett det och läst det. Har man jobbat så länge som jag har man jobbat med många kollegor. Alla har väl inte älskat en men helheten var väl positiv så det var roligt, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Några efterlyste mer personligt beröm om de gör bra grejer men jag brukar säga till dem att ”du har ju lön för fan. Du behöver inte ha beröm också”.

”Kunde inte tro att han har humor”

Ett prov på den blandning av allvar och humor i Janne Anderssons ledarskap som vunnit landslagsspelarnas förtroende.

– Han har lite humor, det kunde man inte tro innan man träffade honom. Han är hård och bestämd men vill också lyssna på oss spelare. Han har fått ihop en grupp som tror på det han säger och det tror jag är en nyckel som tränare. Att spelarna följer hans idé och ställer sig bakom honom och ledarstaben. Det är han tydlig med och bra på, säger lagkapten Andreas Granqvist.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sverige–Luxemburg – superfakta 00:37