Skadad igen – allsvenska premiären i fara

Foto: ROBERT BOMAN / BILDBYR N
FOTBOLL

David Mitov Nilsson missade nästan hela 2016 på grund av skada.

Målvakten hann knappt komma tillbaka – nu är han skadad igen.

– Väldigt olyckligt och oerhört ledsamt, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

I april 2016 kolliderade David Mitov Nilsson med Falkenbergs Gustaf Nilsson. Målvakten bars ut på bår och efter en röntgenanalys kunde man konstatera att skenbenet var av och Nilssons säsong var över.

Innan nyår var spelaren tillbaka i träning igen, men nu har IFK Norrköpings försäsong inte hunnit bli en månad gammal, innan David Mitov Nilsson ådragit sig en ny skada.

”Väldigt olyckligt”

26-åringen drabbades av en handledsfraktur under dagens träning. Beskedet efteråt är att spelaren tvingas till operation nästa vecka, vilket gör att den allsvenska premiären är i fara.

– Väldigt olyckligt och oerhört ledsamt. För vår del och för David som precis har kämpat sig tillbaka från ett benbrott på ett så väldigt ambitiöst sätt, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Klubben skriver att spelaren beräknas vara tillbaka någon gång i april.

Ramlade på handen

Idrottsskadeterapeuten Dale Reese berättar om vad som hände.

– Han gjorde en övning och ramlade på handen. Ett finger gick ur led och sedan bröt han ett mellanhandsben, beskriver Reese.

Bör supportrarna vara oroliga för att målvakten ska missa allsvenska premiären?

– Du frågar mig en fråga som jag inte kan svara på. Det beror på läkningsprocessen, men vi brukar alltid lägga på extra tid för att göra alla lyckliga om han skulle komma tillbaka tidigare, säger han.