Emelie Ölander

Emelie Ölander landslagets nya presschef

Av: 

Emelie Fredriksson

Emelie Ölander.
Emelie Ölander.

FOTBOLL

Förra fotbollsproffset Emelie Ölander gör comeback i landslaget – nu i en helt ny roll.

Journalisten och fotbollsexperten är damlandslagets nya presschef.

– Jag har lätt att förstå båda sidor, säger 27-åringen.

Emelie Ölander är bara 27 år men har förutom en framgångsrik fotbollskarriär, som resulterade i ett par landskamper, även ett decennium av mediauppdrag bakom sig.

När Svenska fotbollförbundet ställde frågan om hon ville ta sig an uppdraget som presschef tyckte Ölander att det var smickrande – samtidigt som beslutet var svårt.

– För mig var steget till att tacka ja långt. I min värld vill jag själv känna att jag är rätt person att utföra uppdraget. Nu insåg jag att jag hade erfarenheten, med min bakgrund som spelare och i media. Jag tror att det gör att jag förstår båda sidor, men jag är väldigt ödmjuk inför uppdraget, säger Ölander.

”Hoppat tillbaka till andra sidan”

Emelie Ölander har haft flera mediauppdrag för bland annat TV4 genom åren men ser nu fram emot att vara tillbaka på ’den andra sidan’.

– Jag är fotbollsspelare i grunden och det präglar hela mig. Som jag ser det har jag hoppat tillbaka till den andra sidan igen. Det utesluter inte att jag kan gå tillbaka igen.

Precis som för landslaget ligger Ölanders fokus helt och hållet på sommarens EM. När det sedan är dags för förbundskaptensbyte (till Peter Gerhardsson) kan rollen förhandlas på nytt.

– Jag känner Peter och vi har bra kontakt på det sättet, men jag och förbundet tyckte att det var viktigt att han får vara med och bestämma.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Emelie Ölander

Svenska fotbollförbundet