Ibrahimovics ilska: ’Förtjänar mer respekt’

TT
FOTBOLL

Wayne Rooney blev historisk.

Då riktar Zlatan Ibrahimovic ilska – mot den engelska pressen.

– Fortfarande så är ni inte glada, säger svensken.

Manchester United var på väg mot en förlust mot Stoke.

Då klev Wayne Rooney fram, placerade in en frispark och skrev in sig i historieböckerna med sitt 250:e mål för Manchester United – flest mål i klubbens historia.

– Det var inget jag förväntade mig när jag gick till klubben. Men det har varit en fantastisk tid i United. Jag är väldigt stolt, jag hoppas att jag kan bidra med mer, sa Rooney efteråt.

Zlatan: ”Ge mig ett namn”

Rooney besitter därmed målrekordet i både det engelska landslaget och nu Manchester United efter att ha slagit Sir Bobby Charltons gamla rekord.

Och nu vädjar Zlatan Ibrahimovic till den engelska pressen att visa mer respekt för anfallaren.

– Alla vet vad Wayne betyder. Men det här landet måste visa honom uppskattning, säger Zlatan enligt ESPN och fortsätter:

– Jag ser ingen annan anfallare som honom just nu. Ge mig ett namn, berätta för mig. Och fortfarande så är ni inte glada, säger han.

Lynchad efter alkoholskandal

Rooney var tidigare i höstas inblandad i en alkoholskandal under den engelska landslagssamlingen där Rooney efteråt kallat brittisk medias rapportering för ”skamlig”.

Där till har den 31-årige landslagskaptenen varit både hånad och utskälld under stora delar av säsongen.

– Han är en fantastisk spelare. Utanför planen är han en riktig ledare och på planen är han helt komplett, tycker Ibrahimovic.