Rök ihop på träningen – fick säras

ALMANCIL. Det hettade till på AIK:s träning.

Kristoffer Nordfeldt och John Guidetti rök ihop – och fick säras på av lagkamraterna.

– Det var på väg över gränsen, säger tränaren Andreas Brännström.

Det gick vilt till på smålagsspelet. Sotirios Papagiannoupoulos gnällde på samtliga domslut, Alexander Milosevic hetsade lagkamraterna och John Guidetti gick tufft in i duellerna. Lite för tufft. Det tyckte åtminstone målvakten Kristoffer Nordfeldt.

När Guidetti satsat rejält för att bryta Nordfeldts passningar två gånger på raken blev målvakten heligt förbannad. De båda gick emot varandra och ställde sig ansikte mot ansikte. Till slut tvingades lagkamraterna sära på hetsporrarna och spelet kunde fortsätta.

PLUS: Guidetti: ”Säger något så alla fans hatar mig”

– Det betyder ingenting. Men det är jättebra att vi har den intensiteten i träningarna. Men det var inget mer än det. Det har väl hänt 1500 gånger på träningar under min karriär, säger Guidetti.

Veteranen tyckte inte det var något att rapportera om.

– Det är den kanske minsta grejen som hänt. Vi blev vänner direkt efteråt, säger han och tog bilen tillbaka till spelarhotellet med just Nordfeldt.

På väg att bryta träningen

Tränare Andreas Brännström tog ändå situationen på allvar.

Var det okej satsningar, eller över gränsen?

– Det var på väg över gränsen. Vi (ledarna) fick fundera på om de kunde hantera det här eller om vi skulle behöva blåsa av och samla alla. Vi var nära gränsen att behöva bryta spelet, säger tränaren Andreas Brännström.

Vad tänkte du när det hände?

– Jag tänkte att jag nog måste snabba på mina steg (för att sära på duon). Men det lugnade sig.

”Sitta som två skolpojkar”

I grunden är han glad över tävlingsinstinkten.

– Någon dag i veckan behöver vi tävla på träning. Jag kan gilla att det är tävlingsinriktat, säger han och lägger ut texten:

– När 35–40 pers är tillsammans i tio-elva månader och nästan bor på varandra så är det nästan omöjligt att undvika konflikter. Det viktiga är hur man löser det. Antingen löser man det på ett bra sätt, som de här killarna, som efter ett par minuter garvade tillsammans och kramade om varandra. Som man gör när man respekterar varandra. Eller så löser man det genom att de får sitta hos mig som två skolpojkar hos en lärare. Då hade vi inte kommit så långt som grupp. Så det handlar om hur man löser en konflikt.

I övrigt då? Nyförvärvet Viktor Fischer visade att han är i god form. Dansken var en av de bättre spelarna under smålagsspelet och bjöd på fin teknik, vassa avslut och snabba fötter.

I kväll ställs ett b-betonad AIK mot Brentfords reservlag.

Kristoffer Nordfeldt och John Guidetti.
Kristoffer Nordfeldt och John Guidetti.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.