Klart: Lampard är tillbaka i Chelsea

Publicerad 2023-04-06

Frank Lampard återvänder till Chelsea.

Han tar över som tillfällig tränare mindre än 27 månader efter att ha fått sparken från klubben.

– Vi är jätteglada över att välkomna Frank tillbaka till Stamford Bridge, säger ägarna Todd Boehly och Behdad Eghbali i ett pressmeddelande.

Graham Potter och Thomas Tuchel har fått sparken under säsongen och Chelsea har varit på jakt efter ännu en huvudtränare som ska leda klubben under säsongen 2022/2023.

Nu står det klart att det blir Frank Lampard, som fick sparken från Everton i januari.

Lampard – som även fick sparken från Chelsea för drygt två år sedan – har skrivit på ett kontrakt som gäller resten av den här säsongen.

Frank Lampard

”Kommer ge Frank vårt fulla stöd”

Ägarna Todd Boehly och Behdad Eghbali uttalar sig på Chelseas hemsida.

– Vi kommer ge Frank vårt fulla stöd eftersom vi siktar på att få bästa möjliga resultat i matcherna som återstår, säger de.

Frank Lampard firade stora triumfer som spelare på Chelseas mittfält mellan 2001 och 2014 och tränade klubben i en och en halv säsong mellan sommaren 2019 och januari 2021.

– Vi är glada över att välkomna Frank tillbaka till Stamford Bridge. Han är med i Premier Leagues ”hall of fame” och är en legendar i den här klubben, säger ägarna.

De gör upp om jobbet

Under onsdagskvällen rapporterade The Guardian att Luis Enrique och Julian Nagelsmann är huvudkandidaterna som gör upp om att ta över jobbet som Chelsea-tränare från Lampard efter sommaren. Båda två uppges ha haft möten med Chelseas ledning.

Chelsea ligger på elfte plats i Premier League med nio matcher kvar att spela.

Följ ämnen i artikeln