Edvardsens oväntade drag bakom succén

Publicerad 2022-09-19

Han sänkte IFK Göteborg med sitt hattrick.

Hemligheten bakom Victor Edvardsens succé är något oväntad.

– Jag mediterade innan matchen och det är något jag ska fortsätta med, säger tremålsskytten till Sportbladet.

Följ ämnen

Med familjen på läktaren och brorsan i bortaklacken var det en speciell match för Blåvitt-fostrade Victor Edvardsen

När lagen möttes i våras lämnade han planen mållös, men på Tele2 hade anfallaren show och avgjorde på egen hand matchen för Djurgården med alla tre mål.

– Jag har jobbat hårt vecka in och vecka ut. Jag var nära senast (mot Molde) och jag fick göra tre i dag, det betyder otroligt mycket. Nio plus nio är ändå okej, det är 18 poäng och jag är gjort några i Europa. Samtidigt tycker jag inte att jag har nått min maximal höjd än, säger Edvardsen.

”Blir jättelugn”

Djurgårdens skyttekung testar hela tiden nya metoder för att nå dit – och inför mötet med IFK Göteborg började han med meditation.

PLUS: Bohman: Här är Edvardsen bäst i hela serien


Edvardsen mediterar innan Blåvittmatchen.

– Jag är så som person att jag hela tiden vill utveckla saker. Jag tränar mycket extra och snackar med Viktor, vår fysio, om vad vi kan göra för att huvudet ska vara på plats hela tiden, så att man orkar de här tuffa perioderna. Då sa han att jag skulle testa att meditera, så det ska jag göra tre gånger i veckan och bara vara för mig själv, säger Edvardsen och fortsätter:

– Jag gjorde det innan matchen i dag också och det är något jag ska fortsätta med.

Edvardsen började meditera i måndags, sex dagar senare sänkte han sin gamla klubb med ett hattrick.

Slump? Kanske inte.

– Man blir jättelugn. Meningen med det är att jag inte ska ha de här tankarna överallt och bara slappna av. Det är det jag vill. Kan man skjuta undan de här tankarna och ha fokus på rätt grejer så tror jag att det kan betala av sig bra, säger Edvardsen och fortsätter med ett leende:

– Det gav bra resultat i dag. Jag vill inte ge Viktor kredd egentligen, men han får det den här gången.

”Så mycket snack om honom”

Djurgårdens fystränare Viktor Helander berättar mer om initiativet.

– Jag tror att han mår bra av det. Vi har jobbat med honom under hela året med det ena och det andra och så kom vi in på det här och jag tyckte att det var värt att prova. Det är inte så stor grej att göra, det är tio minuter per dag. 

Var han svårövertalad? 

– Nej, det skulle jag inte säga. Men man kan inte bara säga att ”du ska göra det”, man måste förklara varför. Det är så mycket snack om honom, att han är si och så, men han är smart och han vet vad han vill. 

Det verkar ha gett resultat?

– I dag, ja, ja. Man ska inte bara tillskriva det meditationen, men det kanske var en sådan match där han verkligen mådde bra av att vara i balans. Det var nog mycket känslor som släppte vid ettan och då kunde han spela lite mer avslappnat.

Klicka hem dina rosa prylar i Sportbladet Shop här!

.