Mourinho i ordbråk: ”Var lite realistisk”

FOTBOLL

Ny storseger för Manchester United.

Då hamnade José Mourinho i ordbråk med Evertonmanagern Ronald Koeman.

– Jag läste vad Mourinho sa – men han måste kunna vara realistisk, säger Koeman.

Förra veckan hamnade Manchester United-managern José Mourinho i bråk med Stoketränaren Mark Hughes efter att portugisen vägrat ta Hughes i hand.

– Det är inte första gången han gör så, tyckte Hughes.

– Jag föredrar att inte svara på frågan. Din fråga är en dålig fråga, en riktigt dålig fråga. Det ser ut som att det är mitt fel, att det är mitt problem. Din fråga är inte bra, fortsatte Mourinho.

Mourinho: Sluta minst fyra

Och nu har Mourinho på nytt hamnat i bråk med en kollega.

Enligt brittiska medier ska Evertontränaren Ronald Koeman ha reagerat på Mourinhos kommentarer i det officiella matchprogrammet inför gårdagens möte (United vann med 4–0).

”Vi ska möta ett lag som spenderat 140 miljoner pund under sommarfönstret och ett lag som uppenbarligen vill säkra en topp fyra-placering minst”, skrev Mourinho.

Ord som inte landade särskilt väl hos Koeman.

– Jag läste Uniteds matchprogram och vad min kollega Mourinho sa om Evertons spenderande av 140 miljoner pund och att vi måste bli minst fyra. Men ärligt talat, om någon här ser det som något realistiskt för oss hör gärna av er, säger Koeman enligt The Telegraph.

”Var realistiska!”

Koeman tycker att Mourinho ställer orimliga krav på hans klubb.

Och ger en sista känga till hur Mourinho har behandlat sina spelare.

– Han måste kunna vara realistisk. Jag är inte glad över hur vi inlett säsongen, men snälla var lite realistiska om Everton. Vi behöver tid för att anpassa oss, men det är svårt i fotboll. Om Henrich Mchitarjan fick ett år på sig för att anpassa sig till Premier League så kanske mina åtta nyförvärv också behöver ett år.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM