Coutinhos första ord efter flyttryktena

”Var en svår månad”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PAUL ELLIS / AFP

FOTBOLL

Philippe Coutinho, 25, har kämpat för att få lämna Liverpool.

Nu pratar han för första gången om hur nära han var en övergång till Barcelona.

– Alla vet att jag blev intresserad, min familj med, säger brassen enligt Daily Mail.

Foto: Frank Augstein / TT / NTB Scanpix

Philippe Coutinho, 25, ryktades till Barcelona under hela sommaren och har varit tydlig med att han vill lämna Liverpool. Brassen är dock kvar i Premier League efter att klubben, enligt ”Barca”, uppgavs vilja ha närmare två miljarder kronor för mittfältaren.

Efter att ha missat de inledande ligamatcherna med hänvisning till en ryggskada hoppade dock Coutinho in i Champions League-matchen mot Sevilla och spelade från start mot Burnley häromdagen.

”Stor ära”

Nu pratar han för första gången om hur nära han var en övergång till katalanerna.

– Jag fick ett erbjudande och, som ibland i livet, blir man intresserad, säger Coutinho till brasilianska ESPN enligt Daily Mail.

– Alla vet att jag jag blev intresserad, min familj med. Det är en stor ära att få ett erbjudande från en så stor klubb. Men det är också en stor ära att få spela här (i Liverpool). Nu är jag här och jag ska göra mitt bästa, som alltid. Jag jobbar hårt och mina tankar kretsar kring laget, att vi ska göra en bra säsong, säger 25-åringen, gör sin sjätte säsong i klubben.

Coutinho lämnade själv in en transferansökan under sommaren, men Jürgen Klopp har varit tydlig med att landslagsstjärnan inte är till salu.

”Var komplicerat”

– Det finns inget pris vi kommer släppa honom för, sa Liverpool-tränaren.

– Han går igenom en tid av ångest, besvikelse och ledsamhet just nu, sa lagkamraten Neymar i samband med att Coutinho bröt ut i tårar sedan han hoppat in och gjort mål i VM-kvalet mot Ecuador.

Coutinho:

– Det var en svår månad för mig, men som sagt, det är en ära att bära Liverpool-tröjan. Det jag kan göra är att jobba hårt och hedra klubben på planen. Allt är lugnt.

”Lagt det bakom mig”

Luis Suarez var i en liknande situation innan han lämnade Liverpool för Barcelona, men Coutinho säger sig inte följa efter sin vän.

– Inte vad jag vet. Just nu befinner jag mig på en plats där jag alltid har blivit visad respekt, och det är ömsesidigt. Jag har aldrig haft problem med någon. Och som jag sa: Du får erbjudanden i alla jobb, även om du är intresserad eller inte. Jag har lagt det där bakom mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.