Uppgifter: ”Pogba borta i tre månader”

FOTBOLL

Paul Pogba, 24, rehabiliterar efter lårskadan mot Basel.

Nu rapporterar The Times att United-stjärnan riskerar att bli borta i upp till tre månader.

”Skadan är riktigt allvarlig”, säger en källa enligt tidningen.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Det var i tisdags som Paul Pogba, 24, linkade av Champions League-mötet med Basel med en lårskada. Fransmannen sträckte baksidan i en kamp om bollen och de första rapporterna talade om en frånvaro på upp emot sex veckor för mittfältaren, som har spelat från start i samtliga matcher hittills under säsongen.

Nu kommer nya chockuppgifter från England.

Enligt The Times kan Pogba bli borta i upp emot tre månader. Tidningen skriver att ”specialister på Old Trafford tror att den franske landslagsmannen kan behöva rehabilitera så länge som tolv veckor”, vilket i så fall skulle innebära att han missar fem Champions League-matcher samt Premier League-matcherna mot Liverpool, Arsenal, Tottenham, Chelsea och Manchester City.

”Inte normalt”

”Skadan är riktigt allvarlig”, säger en källa i United enligt The Times.

Tidningen skriver också att analyser har visat att Pogba har utfört träning på egen hand, utan klubbens tillsyn, vilket kan ha föranlett skadan.

”Den typen av skada är inte normal för en spelare som respekterar vårt träningsprogram”, säger källan enligt Times.

Tidningen skriver även att Pogba har arbetat med personliga tränare i USA under sommaren och att han nu vill återvända till dem för behandling och rehabilitering.

José Mourinho har dragit sig för att försöka analysera skadeläget.

Foto: OLI SCARFF / AFP

”Har andra spelare”

– Jag vet bara att det är en muskelskada och att han missar helgens match (mot Everton). Det är den enda matchen jag tänker på. Jag tänker inte längre än så, sa United-tränaren i fredags.

– Jag vet inte hur många matcher det handlar om, men vi kommer att få klara oss utan honom i några matcher. Vi behöver honom, men vi har andra spelare som kan kliva fram.

Manchester United–Everton börjar 17.00 på söndagen och sänds i Viasat Sport Premium, Viasat Ultra HD och på Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM