Hammarby värvar: ’Vi är väldigt nöjda’

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

avAndreas Käck, Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Hammarby förstärker truppen.

Förre Häcken-spelaren Simon Sandberg, 23, är klar för laget.

– Det känns riktigt bra. Direkt när jag hörde att Hammarby var intresserade så var det enda fokus jag hade, säger Sandberg.

I juli 2016 lämnade Simon Sandberg Häcken efter sju år i klubben.

Han skrev, något oväntat, på för bulgariska Levski Sofia.

Nu återvänder han till svensk fotboll.

”Väldigt glad”

Hammarby meddelar att de har värvat den 23-årige mittbacken.

– Det känns riktigt bra. Skönt att allt kom på plats så fort, så man inte går runt i december och ser vad man hamnar. Direkt när jag hörde att Hammarby var intresserade så var det enda fokus jag hade, jag var inte intresserad av något annat, säger Sandberg till Sportbladet.

Varför valde du Hammarby?

– Atmosfären. Det är en storklubb i Sverige som vill framåt och utvecklas på alla plan. De vill att 2018 ska bli deras år, de vill något med klubben och jag vill vara en del av det. De presenterade en plan för mig och det var väldigt intressant. Jag ska bidra med det jag kan, både på och utanför planen.

”Man känner av trycket”

Vad ska du bidra med?

– Jag är en spelande mittback, högerback. Jag kan spela överallt i försvaret. Jag ska bidra med fart, ta fram bollen och sätta mina med spelare i bra situationer. Det är den bästa biten. Defensivt är jag brytsäker, jag känner att jag har utvecklat min aggressivitet i Bulgarien. Jag tror att det kommer att bli jättebra.

– Fotbollsmässigt tror jag att jag kommer att passa in väldigt bra på i det sättet som Bajen spelar. De har även fantastiska supportrar, man känner av trycket när man går in som bortalag. Det kommer vara ännu mer fantastiskt som hemmaspelare. De stöttar spelarna i med och motgång. De är alltid med, att ha dem bakom sig kommer att göra att man lyfter sig.

”Har alla kriterier”

Kontraktet är skrivet på två år.

– Han har varit på Hammarbys radar tidigare och under en längre tid. Han har alla kriterier vi söker i förhållande till position, ålder, ambition för att passa in i vår långsiktiga strategi. Vi är väldigt nöjda med att knyta Simon till Hammarby på vår resa uppåt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM