Officiellt: J-Södra värvar ny målvakt

FOTBOLL

Frank Pettersson spelade samtliga minuter för Dalkurd den gångna säsongen. Men han följer inte med klubben upp till allsvenskan.

I stället återvänder målvakten till Jönköpings Södra, laget han spelade för 2012.

– Jönköping är en välmående förening. Det är jättekul att komma tillbaks och vara en del av det, säger 33-åringen på lagets presskonferens.

Anton Cajtoft bröt höger knäskål i kvalet mot Trelleborg och förväntas bli borta ett par månader.

Sedan det skadebeskedet kom har J-Södra scannat transfermarknaden efter en ny målvakt inför deras kommande säsong i superettan. Under måndagen kom beskedet att sökandet nått sitt slut.

Frank Pettersson, senast i Dalkurd, är klar för Jönköpingsklubben och har skrivit på ett kontrakt som löper över de kommande tre åren.

– För mig handlar det om att spela i en förening som vill något, och det vill J-Södra. Det är en föreningen som jag vet att jag trivs i. När chansen dök upp var det inte mycket att tveka på, säger Pettersson till den samlade presskåren.

Har ett förflutet i klubben

Målvakten har ett förflutet i J-Södra sedan tidigare då han tillhörde föreningen säsongen 2012. Han fick då chansen från start i sex superettan-matcher, men lyckades aldrig ta en fast plats mellan stolparna. Under de senaste fem säsongerna har han tillhört Dalkurd, där den senaste får rankas som den mest framgångsrika med allsvenskt avancemang som resultat. Dessutom vaktade Pettersson Dalkurds mål i samtliga 2700 minuter.

Trots det valde målvakten, vars kontrakt med Dalkurd gick ut efter säsongen, att inte följa med laget upp i seriesystemet.

”Spetsar målvaktspositionen”

– Det är kul att välkomna Frank tillbaka till föreningen. En duktig, erfaren målvakt som spetsar till målvaktspositionen. Dessutom med en personlighet och karaktär som bidrar till en stabilitet i truppen, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i klubben.

Pettersson själv ser fortfarande att han har någonting att ge på den här nivån.

– Jag är 33 år gammal och har fortfarande mina bästa år framför mig.

I fredags blev det klart att Jörgen Wålemark tränar J-Södra de kommande två åren, med option på ytterligare ett år.

ARTIKELN HANDLAR OM