IFK-stjärnan inlagd på sjukhus

avMichael Wagner, Simon Sjöstrand

FOTBOLL

IFK Göteborg gjorde sin första träning på torsdagen – utan David Boo Wiklander, 33.

Mittbacken är blodförgiftad och inlagd på sjukhus.

– Där blir han kvar något eller några dygn till, säger klubbens sportchef Mats Gren till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

David Boo Wiklander, 33, saknades på IFK Göteborgs första träning med nye tränaren Poya Asbaghi på torsdagen.

Mittbacken är blodförgiftad och tvingades uppsöka sjukhus tidigare i veckan. Wiklander uppges ha haft ett sår på benet och kan enligt sportchefen Mats Gren ännu inte skrivas ut från sjukhuset.

– Jag fick besked att Wiklander blev dålig i måndags och att han låg på sjukhus. Det var så illa att han blev kvar. Han är fortfarande kvar och blir kvar något eller några dygn till, säger Mats Gren till Sportbladet.

”Har inte ringt”

– Han har drabbats av en blodförgiftning som lär komma från ett sår på benet. Men jag vet inte när det såret kom, fortsätter han.

Har ni varit i kontakt?

– Det har vi inte. Fick beskedet att han inte var så pigg så därför har jag inte ringt, säger Mats Gren.

Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson har pratat med Expressen och bekräftar för tidningen att det handlar om ett sår på benet och att Wiklander drog på sig en infektion i början av veckan.

”Är på bättringsvägen”

– Han är klart på bättringsvägen, men kommer inte att träna i morgon. Vi får se om vi kan köra i gång honom lätt med någon alternativ variant på måndag, tisdag. Det blev en infektion som var rätt så aggressiv. Han har fått antibiotika mot det. Det är under kontroll och det har vänt, säger Fredrik Larsson till tidningen.

Expressen: Vad får man för symptom?

– Först börjar det lokalt i området och sedan kan det sprida sig. Det kan gå upp i ljumsken och lymfkörtlarna – och det gjorde det på honom. Man känner av det och så blir man påverkad. Då var det läge att ta tag i det. Nu är det under kontroll.

Lagläkaren Jon Karlsson träffade Wiklander vid lunchtid på torsdagen.

– Han var på gott humör och börjar känna sig friskare. Han är inte sängliggande längre utan är uppe och rör på sig. Förhoppningsvis kan han åka hem i morgon (fredag), säger Jon Karlsson till Sportbladet.

Wiklander kom till Göteborg inför säsongen och spelade 23 matcher i allsvenskan den gångna säsongen. Innan dess vann han bland annat SM-guld med IFK Norrköping 2015.

ARTIKELN HANDLAR OM