Publicerad:
Uppdaterad:

Nya hyllningen till Lindelöf: ”Pånyttfödd”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf, 23, hyllades efter insatsen mot Watford.

Och lovorden fortsätter att hagla.

”Han är pånyttfödd”, skriver Ciaran Kelly på Manchester Evening News inför mötet med Arsenal.

Victor Nilsson Lindelöf, 23, har gått från kritiserad till hyllad i den brittiska pressen. Efter en stark insats mot Brighton fick mittbacken nya lovord efter 4–2-segern mot Watford i tisdags.

– Han stod för ännu en väldigt fin insats, sa tränaren José Mourinho.

”Kvällens bäste spelare i Manchester United. Hans bästa match i klubben hittills”, skrev United-legendaren Phil Neville på Twitter.

”Han är Iceman”

Nilsson Lindelöf fick också fina omdömen i brittisk press, där tidigare skeptiska Manchester Evening News var en av tidningarna som delade ut högst betyg – åtta av tio.

Och nu, två dagar innan stormötet med Arsenal, fortsätter tidningen att hylla svensken.

Journalisten Ciaran Kelly beskriver Nilsson Lindelöf som ”pånyttfödd” och nämner honom i termer som ”Herkules” och ”Iceman”.

Foto: GLYN KIRK / AFP

”Börjar inse vad det handlade om”

"Inte ens en väntad motgång, en vurpa som kunde ha hänt vem som helst, hindrade honom mot Newcastle och han drar nytta av en tränare som verkligen tror på honom", skriver Kelly, och prisar också mittbackens insats mot Watford.

Svensken såg, på sitt sedvanliga vis, till att stoppa en av ligans formmässigt bästa spelare, Richarlison, i fickan. Han var chanslös – och Lindelöf spred självförtroende i Uniteds backlinje. Det är fortfarande tidigt, men vi börjar inse vad all den där hajpen handlade om”.

Samtidigt verkar även Anthony Martial, 21, ha stärkt sina aktier i klubben.

”Kan bli en av världens bästa”

Fransmannen har omgärdats av flyttrykten och i somras kom uppgifter om att Mourinho ville ersätta 21-åringen med Inters Ivan Perisic, 28.

Men Martials stigande form har fått Mourinho att ändra sig, enligt Independent.

Mourinho har ett växande förtroende för spelaren och den allmänna känslan i United är att Martial kan bli en av världens bästa spelare. Hans form har också bidragit till att intresset för Antoine Griezmann och Gareth Bale har svalnat”, skriver tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: