Zlatan-kritiken: ”Skituttalanden”

Djurgårdsprofilen om Zlatans uttalande

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Irma Helin

avPer Bohman

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic uttalade sig raljant om damfotboll 2013.

Det får Djurgårdsprofilen Irma Helin att ilskna till.

– Det är ju skituttalanden. Det är verkligen bajs, säger fotbollsspelaren i podden Bergman 90 minuter.

2013 fick Anders Svensson en bil av förbundet för sitt rekord för antal herrlandskamper, samtidigt som rekordinnehaven på damsidan – Therese Sjögran – helt blev utan. Förbundet fick stor kritik för beslutet – vilken i sin tur ledde till att Zlatan Ibrahimovic kastade sig in i debatten i en intervju med Expressen.

”De kan få en cykel”

– Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, sa Zlatan och fortsatte:

– De kan få en cykel med min autograf så blir det bra. All respekt för damerna, men de ska få efter det de spelar in. Man ska jämföra på det sättet.

”Skituttalanden”

Uttalandet gjorde många besvikna. Allsvenska profilen Irma Helin, som spelar för Djurgården, berättar i podcasten Bergman 90 Minuter hur upprörd hon blev på sin idol.

– Det gör ont. När han gjort sina uttalanden, om cykeln och allting... Jag har verkligen dött för Zlatan, jag har tyckt att han är den häftigaste på jorden. Så när han säger så mår man skit, det är verkligen ett slag i ansiktet gånger tusen. Jag känner lite att jag frångått mina principer när jag sagt att man ska skilja på honom som fotbollsspelare och människa, för det är inte rimligt att göra det. Men på något vis kommer han undan. Det är ju skituttalanden. Det är verkligen bajs, säger Helin i podcasten som Fotbollskanalen återger.

”Låter som en skitstövel”

Helin fortsätter:

– Det går inte att skydda honom, han har sagt saker som gör att han låter som en skitstövel. Det är väldigt tråkigt och dumt av honom. Det är jättedumt att inte reflektera över vad det kan leda till och hur många som ser upp till honom, hur många pojkar som ser upp till honom. Och så bara klankar han ner på hela damidrotten...

ARTIKELN HANDLAR OM