Rosenberg: ”Gruppen lever i högsta grad”

avStefan Alfelt

Publicerad:

MALMÖ. Oavgjort igen mot norska Sarpsborg.

Laget MFF skulle slå två gånger för att ha chans i Europa Leagues gruppspel.

– Gruppen lever i högsta grad, men vi ska vinna minst en match till för att ha chans, säger Markus Rosenberg.

Efter att Malmö dominerat första halvlek fick Sarpsborg grepp om spelet direkt efter paus. Planens bäste spelare, Rashad Muhammed sprintade loss och sköt hårt i bortre stolpen och senare kastade sig och nickade Patrick Mortensen in ledningsmålet efter ett klassanfall.

– Överlag skapar vi tillräckligt många chanser för att vi ska vinna den här matchen. Kändes som att vi hade de vassaste lägena och mest boll, men de är duktiga på den fotboll de spelar. Inget lätt motstånd.

– Fastnar vi på egen planhalva kan man bli kvar där. Speciellt jag som måste gå ner. Man dras lätt in i deras spel. Det blir mycket kamp, säger Markus Rosenberg.

”Två stilar som möts”

Som är missnöjd med poängförlusten samtidigt som han erkänner att man också måste vara nöjda med att ha vänt underläget till en poäng.

– På förhand tyckte alla att det var Sarpsborg vi skulle ta poäng av och så är det Besiktas vi tagit flest av. Det är så fotboll är.

– Två stilar som möts. Två stilar som fungerar. Det är det som är fantastiskt med fotboll. Finns inget rätt eller fel. Jag tror att gruppen kommer leva till sista omgången.

Norske tränaren Geir Bakke, som ironiskt kallade MFF för Nordens Barcelona inför matchen, bad int om ursäkt för sitt lags cyniska spel.

– Vi är inga charmtroll. Jag vet att det inte ser snyggt ut. Vi är fullständigt klara över det men vi lever väldigt bra med det.

”Jag är för dålig på huvudet”

Efter att ha besegrat Genk på hemmaplan och spelat oavgjort två gånger mot MFF kan Sarpsborg i nästa omgång spela bort Besiktas. Vilket MFF i så fall blir tacksamma för ifall man själva klarar av Genk hemma.

– Besiktas kommer till Sarpsborg i slutet av november när det är en härlig temperatur och en konstgräsmatta som ligger där och väntar på dem, säger Bakke med ett menande leende.

Sen säger han att han har koll på att Rosenberg ännu inte förlängt med MFF och att Sarpsborg gärna erbjuder Mackan ett livstidskontrakt.

– Jag är för dålig på huvudet. Dom springer för mycket och hoppar för mycket, svarar Rosenberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM