19-åringens krav: Ett eget privatjet

Stjärnan avslöjas av läckta dokument

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kylian Mbappé, 19, valde bort Real Madrid för PSG.

Nu avslöjar läckta dokument supertalangens krav för att skriva på.

Bland annat krävde han gratis tillgång till ett privatjet 50 timmar om året.

19-årige Kylian Mbappé har tagit fotbollsvärlden med häpnad.

Han gjorde succé för Frankrike i VM, fortsätter att ösa in mål för PSG – och utsågs nyligen av företaget CIES Football Observatory till världens mest värdefulla spelare.

PSG kan därmed skatta sig lyckliga.

Men det var allt annat än givet att supertalangen skulle hamna i Paris…

Var nära Real Madrid

Tyska tidningen Der Spiegel har nu – tillsammans med Football Leaks — kommit över dokument som avslöjar detaljer från sommaren 2017, då Mbappé skulle flytta från Monaco.

Dels kan man nu avslöja att Real Madrid erbjöd Monaco motsvarande 2,2 miljarder kronor och att man var ytterst nära att få igenom värvningen. Men Mbappés pappa gick in och stoppade affären då han ansåg att konkurrensen från redan etablerade världsstjärnor som Cristiano Ronaldo och Gareth Bale var för stor.

Ställde flera krav

Samtidigt har man fått tillgång till den kravlista som Mbappé – tillsammans med sina föräldrar – hade för att skriva på för PSG.

Han ska ha krävt närmare 600 miljoner kronor i lön över en femårsperiod, plus 50 miljoner kronor i sign-on-bonus. Dessutom ska han ha krävt att bli bäst betald i världen om han vinner Ballon d’Or. Och som om inte det vore nog ska Mbappé och hans entourage ha krävt att PSG skulle ge honom gratis tillgång till ett privatjet 50 timmar om året. Därtill ska han ha bett om ytterligare 300 000 kronor för att kunna anställa en egen assistent, chaufför och livvakt.

Exakt vilka krav Mbappé fick igenom framgår inte av de läckta dokumenten. Der Spiegel uppger dock att han inte ska ha fått igenom kraven om ett privatjet och Ballon d’Or-lönen.

Trots detta valde han att skriva på för PSG.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.