Hamad: Man får vara realistisk

Guldhoppet borta för Hammarby efter förlust mot Malmö FF

MALMÖ. Markus Rosenberg släckte Hammarbys sista lilla guldhopp när han satte avgörande 2–1 på Stadion.

– Man får vara realistisk. Det är fyra matcher kvar och ganska många poäng upp. Vi fokuserar på att försöka göra en bra avslutning, säger Jiloan Hamad.

Efter en väldigt bra vårsäsong har Hammarbys poängplockande kommit av sig. Sju poäng på de sju senaste matcherna har gett ett hopplöst gap upp till serieledande AIK på åtta poäng som kan bli elva på söndagen.

– Allt är fortfarande möjligt, men det handlar om att komma ut i Europa nu. Det har varit ett väldigt bra år för oss och nu återstår bara att ta så många poäng som möjligt. Sen får vi titta på tabellen. Vi får se vilka som pallar trycket, säger Hamad.

Han gav Hammarby en ledning på straff i slutet av en första halvlek som var Malmös sett både till spel och chanser.

”Gjorde mig en tjänst”

En straff som drog ut på tiden beroende på att Malmömålvakten Johan Dahlin försökte att psyka Jiloan.

– Men han gjorde mig en tjänst. Jag fick vila lite grand. ”Jag vet var du ska skjuta.”, sa han och han hade ju rätt faktiskt.

Dahlin var inte långt från att ta bollen men erkände efteråt att han inte absolut inte visste var Hamad skulle skjuta utan bara chansade.

Efter MFF:s snabba kvittering i andra halvlek var det hemmalagets match igen.

– Tycker att vi stod upp stabilt i första halvlek. Vi vet att Malmö kommer runt på kanterna och slår väldigt många inlägg. Vi stoppade dem bra och försökte skapa chanser själva, säger Hamad som ser en tydlig förändring i klubben han själv spelade i för inte så länge sen.

– Malmö har blivit ett mycket mer fysiskt lag jämfört med hur de spelade för några år sen. Det är mycket inlägg, mycket långbollar, mycket kamp. Men det är bra.

”En falsk bild”

Hammarbys höstsäsong tycker han inte är någon katastrof som den tunna poängskörden kan locka en att tro.

– Går man verkligen in och kollar på våra matcher är vi inte sämre under hösten. Snarare tvärtom. Vi har kontrollerat och spelat mycket bättre än vi gjorde under våren, men vi har inte fått med de sista marginalerna som avgör om du kämpar om guldet eller inte. Man får en falsk bild när man ser till poängen.

Jiloan spelade med sorgband för att hedra bortgångne Labinot Harbuzi.

– För mig var det en självklarhet, säger Jiloan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.