Nilsson Lindelöf hyllas stort trots förlusten

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Juventus spelade ut Manchester United på Old Trafford. 

Men Victor Nilsson Lindelöf hyllas stort trots förlusten.

– Speciellt i andra tycker jag att laget höjer sig rejält, då är det enklare för mig själv att höja mig också, säger backen själv till Viasat.

Victor Nilsson Lindelöf har fått större förtroende från José Mourinho den här säsongen än tidigare. Svensken var dock bänkad i senaste Champions League-mötet med Valencia och petades även mot Newcastle.

Men i helgens match mot Chelsea var han tillbaka från start och mot Juventus fick han chansen i Champions League. 

Men det blev ingen rolig start för Manchester United. Det blev det i stället för Cristiano Ronaldo i comebacken på Old Trafford. 

Stjärnan  slog ett inlägg i den 17:e minuten, som gick via en Unitedfot, och in till en fri Paulo Dybala som kunde sätta 1–0 till Juventus.

Ronaldo spelade fram

Juventus spelade ut United totalt i den första halvleken, men Nilsson Lindelöf stod för några viktiga brytningar. Ronaldo hade ett bra läge att öka på till 2-0 i den andra halvleken, men David de Gea stod för en bra räddning.

United spelade upp sig i slutet av matchen och Paul Pogba hade ett avslut i stolpen. Men närmare än så kom aldrig United.  

Nilsson Lindelöf gjorde dock en av sina bättre matcher i Unitedtröjan och hyllas stort på sociala medier efter matchen.

”Lindelöf har förmodligen varit MUFC:s bästa utespelare i kväll. Har en fin match fram till nu”, skriver Manchester Evening News Unitedskribent Samuel Luckhurst på Twitter.

Lindelöf får också en sjua i betyg av tidningen – högst av alla Unitedspelare tillsammans med David de Gea.

”En av hans mest imponerande insatser i United, trots Juventus superoffensiv. Läste spelet bra och tajmade sina brytningar imponerande”, lyder motiveringen.

”Vet inte vad som hände”

Lindelöf själv var besviken efter förlusten.

– Det är klart att det är surt att vi inte får med oss resultat, men de gör en mycket bättre första halvlek än vad vi gör. Men sedan kommer vi ut i andra och höjer oss rejält. Jag tycker att vi förtjänar ett bättre resultat, säger han till Viasat och fortsätter:

– Jag vet inte vad som hände i första halvlek, vi gav dem för mycket ytor och för mycket respekt.

Mittbacken var dock nöjd med sin egen insats.

– Det kändes bra. Speciellt i andra tycker jag att laget höjer sig rejält, då är det enklare för mig själv att höja mig också. Det kändes bra, säger han.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE