Nya skadebekymmer för Liverpool – mittbacken tvingas vila

avDaniel Sörensen

Foto: REUTERS X06750
Virgil van Dijk

Mohamed Salah tvingades flyga hem till Liverpool med en muskelskada efter en landskamp mot Swaziland.

Nu har även klubbens mittback Virgil van Dijk fått lämna Hollands landslagssamling med en skadekänning.

Efter övervägande bestämdes det att spelaren bara skulle användas i matchen mot Tyskland”, meddelar förbundet.

Grips inte av panik nu alla Liverpool-anhängare.

Efter Egyptens möte med Swaziland i fredags tvingades landets stora ikon – tillika Liverpools stjärnanfallare – Mohamed Salah att bryta matchen och sedermera lämna lagets samling med en muskelskada.

Vår förbundskapten har tillåtit Salah att återvända hem till sitt klubblag och han kommer således inte att medverka i returmatchen mot Swaziland på tisdag då han behöver tid för att återhämta sig. Salah undersöktes efter gårdagens match och en röntgen genomfördes. Efter diskussioner med Liverpools ledarstab har vi kommit fram till att han ändå inte hade varit uttagningsbar till nästa match mot Swaziland”, meddelade det egyptiska förbundet.

Nu kommer nästa dystra besked för den engelska klubben.

Känner av revbensskadan

Världens dyraste back, eller Virgil van Dijk som han heter, har lämnat den holländska landslagssamlingen med en skadekänning på ett revben.

Skadan ska ha uppkommit under Liverpools match mot Southampton den 22 september, men van Dijk spelade ändå 90 minuter – och gjorde öppningsmålet – i Hollands Nations League-möte med Tyskland.

Efter matchen skickades han tillbaka till Liverpool med order om att vila. Han missar därmed träningsmatchen mot Belgien i morgon.

”Efter övervägande bestämdes det att spelaren bara skulle användas i matchen mot Tyskland”, skriver förbundet om beslutet.

Liverpools nästa match är på lördag 20 oktober borta mot Huddersfield. Det återstår att se om van Dijk och Salah kan medverka i den.

ARTIKELN HANDLAR OM