Ljubljana

Svenske doldisens sensationella flytt

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Från division 3 i Norge till toppklubben Olimpija Ljubljana.

Förre Gais-spelaren Mirza Mujcic, 24, har gjort en sensationell flytt.

– Det var överraskande att de ville ha med mig på träningslägret. Det var kul att de ville ha mig, säger Mirza Mujcic till Aftenposten.

Mirza Mujcic tillhörde Gais mellan 2006 och 2014. 24-åringen, som har gjort U19-landskamper för Sverige, hamnade sedan i Utsiktens BK. Det blev dock en kort sejour där innan han försvann till Norge.

Där har han huserat i de lägre divisioner de senaste åren. Han har representerat Mjölner, Notodden, Lysekloster och Brattvåg. Det blev även ett kort besök till Island.

”En utmärkt chans”

Men nu har han fått en oväntad möjlighet. Nyligen fick han chansen att provträna med Olimpija Ljubljana, slovenska storklubben som kvalade till den här upplagan av Champions League. Mujcic imponerade och köptes oss av Olimpija Ljubljana.

– Det var överraskande att de ville ha med mig på träningslägret, men jag fick visa upp mig. Det var kul att de ville ha mig. Det är klart att det är tråkigt att lämna Lysekloster som har varit som ett andra hem för mig. Samtidigt var det här en utmärkt chans och ett stort steg för mig. Jag får uppleva något speciellt, säger Mujcic till Aftenposten.

Kontrakt till sommaren

Mittbacken har fått kontrakt till sommaren. Olimpija Ljubljana har spelat halva säsongen och ligger på andra plats, nio poäng bakom Maribor.

– Det blir många tuffa träningar och mycket press på alla i klubben för att vi ska klara av att kvalificera oss till antingen Champions League eller Europa League. Det blir kul, säger Mujcic.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

”Undrar vem det är som tvättar hans hjärna”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ljubljana

Utsiktens BK

GAIS