Majstorovic klar för Celtic

avPatrik Brenning, Petra Thorén

Lämnar grekiska AEK Athen

Daniel Majstorovic lämnar grekiska AEK Athen efter två år i klubben.

Klubben bekräftar nu Sportbladets avslöjande att 33-åringen inom kort kommer att skriva på för skotska Celtic.

– Jag flyger till Glasgow i morgon för att genomgå de medicinska undersökningarna och sedan skriva på mitt kontrakt, säger Majstorovic till AEK Athens hemsida.

Foto: JONAS BILBERG

Majstorovic bildade i veckan mittbackspar i det svenska landslaget med Olof Mellberg i träningslandskampen mot Skottland. Nu väntar en flytt till just Skottland och enligt uppgifter till Sportbladet ett tvåårskontrakt med storklubben Celtic.

”Ett bra alternativ”

Något som den grekiska klubben nu också bekräftar.

– För mig är det ett väldigt bra alternativ att flytta till Celtic som är en stor europeisk klubb. Jag flyger till Glasgow i morgon för att genomgå de medicinska undersökningarna och sedan skriva på mitt kontrakt, säger Majstorovic.

33-åringen har varit på väg bort från AEK Athen sedan klubben tidigare i somras gjorde klart att man behöver blir av med den svenska landslagsbacken på grund av hans höga lön.

”Förstår situationen”

– Jag förstår den ekonomiska situationen i klubben, och hela landet, och hoppas att allt löser sig, säger svensken.

– Jag har haft två underbara år i Grekland och AEK Athen och jag är glad över att ha haft möjligheten att spela i ett sådant fantastiskt lag. Jag vill tacka alla som jobbat här under min tid och fansen för deras stöd.

Majstorovic blir nu istället konkurrent till förre AIK:aren Jos Hooiveld om en plats i Celtics backlinje och kommer att coachas av förre svenske landslagsspelaren Johan Mjällby. Mjällby är sedan i våras assisterande tränare till Neil Lennon i klubben som var en stor besvikelse under fjolårets säsong.