Hammarby blåstes på sju miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Det måste ha varit Cabrera”

Hammarby misstänker nu att klubbens egen förhandlare Oliver Cabrera blåste klubben på sju miljoner kronor i samband med Linus Hallenius övergång till Genoa.

Hammarbys IF FF:s nye ordförande Kent Hertzell säger att han tror att agenten var den som stod bakom den okända italienska mellanhanden.

– Det måste varit Oliver Cabrera. Han presenterade advokatbyrån för oss, säger Hertzell.

Foto: DOUGLAS ENGLE
Oliver Cabrera (bilden) anklagas av Hammarbys ordförande Kent Hertzell för att ha blåst klubben på mångmiljon belopp.

Linus Hallenius övergång från Hammarby till Genoa höll på att spricka sedan Hammarbys styrelse uppmärksammat att 7,6 miljoner kronor skulle försvinna till en okända italiensk advokatbyrå. Styrelsen stoppade övergången och valde sedan att koppla bort mellanhanden och förhandla direkt med Genoa.

Men affären blev kostsam för klubben. När italienarna insåg att Hammarby accepterat att bara få 16 miljoner (inklusive agentarvoden, skatt och solidaritetsavgifter) av det totala budet på 24 miljoner vägrade Genoa att betala den överenskomna summan.

Ska utreda affären

Resultatet blev att priset på Hallenius föll från 24 till 17 miljoner när advokatbyrån kopplades bort. En blåsning på sju miljoner som Hammarby nu anklagar den egna förhandlaren Oliver Cabrera för.

– Det måste varit Oliver Cabrera. Det var han som presenterade den italienska advokatbyrån för oss. Jag och Alexander Östlund (ledamot) ska utreda hela affären nu, säger Hammarby IF FF:s nye ordförande Kent Hertzell.

Vem anlitade Cabrera?

– Det var Thomas Andersson (sportchef) som presenterade honom för oss.

Enligt uppgifter till Sportbladet har det tidigare funnits en policy i Hammarby att inte använda sig av Cabrera. Den bröts av någon anledning men tas nu åter i bruk. Huvudföreningens Hammarbys IF:s ordförande Jan Lundqvist säger till Sportbladet att Cabrera nu portas från Hammarby.

Sportbladet har utan resultat sökt Oliver Cabrera.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN