Guldhjältens löfte: ”Jag stannar i AIK”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Efter spelarflykten – här är
en stjärna som vill stanna

SINGAPORE. Här är glädjebeskedet till alla AIK-supportrar; trots stort intresse från utlandet väljer Jorge Ortiz, 25, att stanna i klubben.

Sportbladet.se kan avslöja att Argentina Juniors, Arsenal de Sarandi och Racing Club alla har visat intresse för argentinaren – men att han i stället väljer att förhandla om ett nytt kontrakt med AIK.

Vill stanna länge i AIK.
Foto: HENRIK LUNDGREN
Vill stanna länge i AIK.

AIK:s guldskinande trupp har under vintern blivit allt svagare. Fyra startspelare från guldmatchen mot IFK Göteborg har lämnat, däribland stjärnspelarna Ivan Obolo, Jos Hooiveld och Daniel Örlund. I dagens Sportbladet krävde Bojan Djordjic ett stopp för ytterligare försäljningar, och han fick sin vilja igenom direkt.

Förhandlar om förlängning

Trots stort intresse från både argentinska och ryska klubbar väljer mittfältsstjärnan Jorge Ortiz att stanna i klubben. Sportbladet.se kan avslöja att de argentinska klubbarna det handlar om är Argentina Juniors, Racing Club, och Ivan Obolos klubb Arsenal de Sarandi, som samtliga var på argentinaren under hans semester i hemlandet i december.

Ortiz kontrakt går ut efter den här säsongen, men AIK-bloggen Blackbeat skrev i natt att parterna börjat förhandla om en förlängning. För Sportbladet bekräftar Ortiz uppgifterna.

”Måste värva”

- Det stämmer att jag har sagt till sportchefen Björn Wesström att jag vill skriva på ett nytt kontrakt. Vi har snackat lite, och min önskan är att förlänga med ytterligare ett år, säger han.

Han vill dock ha lite för det.

- Min uppfattning är att vi måste få in fler spelare, spelare med mycket erfarenhet. I och med försäljningarna har vi tappat mycket rutin och det måste ersättas om vi ska kunna nå Champions League. Vi har otroligt bra talanger i laget nu, men enligt mig måste klubben värva ytterligare, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN