Hammarby: Ska bli bättre än åtta

FOTBOLL

Sportchefens målsättning

Förra året talades det om en direkt återkomst till allsvenskan.

Inför årets säsong ligger Hammarby lägre.

– Jag vågar säga att vi ska bli bättre än åtta utan att sväva iväg alltför mycket, säger tf sportchefen Gustaf Grauers till fotbolldirekt.se.

Hammarby satsade inför förra säsongen på ett nytt tränarpar och skulle tillbaka till allsvenskan. Det slutade med att Michael Borgqvist avgick efter hot och laget slutade åtta i superettan.

”Knappast favoriter”

Inför nästa år har klubben dessutom tappat skyttekungen Linus Hallenius. Med det är målsättningen nu också betydligt lägre.

– I dagsläget har det inte hänt så mycket nytt med vår trupp - och vi kom åtta förra året. Vi har tappat Linus Hallenius. Då kan man väl knappast vara favoriter. Men jag vågar säga att vi ska bli bättre än åtta utan att sväva iväg alltför mycket, säger tf sportchefen Gustaf Grauers till fotbolldirekt.se.

Bara ett nyförvärv

Räkna inte heller med några stora förstärkningar i vinter. Hammarby har stora ekonomiska problem och i dagsläget är det bara en ersättare till Hallenius som klubben söker efter.

– Vårt pussel saknar en bit - en anfallare. Nu lägger vi allt fokus på det. Vi jobbar brett och tittar på olika lösningar - med internt och externt kapital. Mer än så vill jag inte säga. Men vi känner att vi kan vänta till februari om vi skulle behöva. Det måste bli rätt och vi hastar inte fram något, säger Grauers.

ARTIKELN HANDLAR OM