Lagrell: Det Svennis säger stämmer inte

FOTBOLL

Turerna har gjort Lars-Åke Lagrell besviken på Sven-Göran Erikssons rådgivare.

Och förbundets ordförande hävdar att en fråga bevisar att Svennis har fel:

– Det är bara att ställa en motfråga: gav du något ekonomiskt krav till oss? Det gjorde han inte, alltså stämmer inte det han säger.

Lagrells ”bevis” kan låta rörigt, men enligt honom pekar det på själva kärnan:

Visst pratade han med Sven-Göran Eriksson i höstas och visst var tränaren en het kandidat, men inget ska ha lovats. Svennis version, att Lagrell ska ha sagt ”du får jobbet men tänk några dagar till”, ska vara påhitt.

”Kom aldrig så långt”

– Vi kom aldrig så långt som till ekonomin. Det är direkt avgörande. Vi är aldrig beredda att betala vad som helst, det finns inte några Elfenbensavtal i Sverige. Om vi inte pratade ekonomi med Svennis – hur kan allt då ha varit klart?

säger Lagrell.

Förbundsordföranden upprepar vad han tidigare sagt: Erik Hamrén är den ende som i fjol fick en förfrågan om att ta över landslaget.

”Nonsens”

När Lagrell hör att Svennis svär och ber honom sluta ”prata strunt” skrattar han.

– Svennis har ett intresse av att framstå som den som kunde få jobbet. Han har säkert en syn på ekonomi och vi en annan. Ja, kanske kunde han ha gått ner på den nivå som är vintressant och därmed kanske få jobbet, men det vet jag inte. Alla andra spekulationer är nonsens eller ointressanta.

Är du besviken på Svennis?

– Nej. Jag har varit besviken på Lars Sternmarker (rådgivaren), det har jag talat om för honom. Jag trodde att han läckte till tidningarna för att sätta press på oss. För att få fotbollsälskarna i Sverige att kräva att vi skulle ge Sven-Göran det han ville ha. Men Sternmarker förnekar det.

ARTIKELN HANDLAR OM