”Ronaldo utfryst av lagkamraterna”

FOTBOLL

Spansk press: Han bryr sig bara om sin egen image

Det råder kaos i Real Madrids omklädningsrum uppger spansk media.

Sport, som även hänvisar till AS, rapporter om interna stridigheter och att superstjärnan Cristiano Ronaldo nu är utfryst av klubbens andra stjärnor.

Situationen ska ha varit nära att urarta efter El Clásico.

Iker Casillas uppges leda protesterna mot Ronaldo med stöd av Xabi Alonso, Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa och Gonzalo Higuain. Stjärnorna ska vara upprörda över att president Florentino Perez har gett Cristiano Ronaldo helt fria tyglar, skriver Sport.

”Hans attityd, brist på engagemang och att Florentino Perez tillåtit allt har ökat avståndet mellan Cristiano och tungviktarna”, skriver spanska Sport.

”Spelar bara för sig själv”

Gruppen irriterar sig på 25-åringens attityd, brist på engagemang och att presidenten inte agerar mot portugisens ego. Ronaldo anklagas också för att enbart spela för sig själv, något som underströks efter den förnedrande 0-5-förlusten i El Clásico.

”Individualismen på planen, arrogansen och hans självgoda karaktär, men framförallt, att han bara bryr sig om att rädda sin personliga image när problemen kommer, som på Nou Camp, har irriterat majoriteten av hans lagkamrater.

Enligt Sport valde klubben, med president Perez i spetsen, att förbjuda spelarna att tala med media efter matchen. Detta för att skydda Ronaldo efter hans kaxiga uttalande om Barcelona efter rivalens 8-0-seger mot Almeria i föregående omgång.

Ville skydda Ronaldo

Ronaldo sade då att “låt oss se om de kan göra det mot oss” och Perez ville bespara portugisen besväret att svara på de tuffa frågorna efter förnedringen mot Barcelona. Detta ska ha upprört Casillas och Sergio Ramos som, i egenskap av kaptener, ska ha krävt att få tala med pressen för att inte framstå som fega. Detta ska dock ha förbjudits från klubbens högsta ort, president Florentino Perez.

Perez ska också ha uttryckt en önskan att Ronaldo skulle få ta över lagkaptensbindeln, något som ytterligare ökat sprickan. Ronaldo umgås nu bara med landsmännen Pepe och Ricardo Carvalho samt brassen Marcelo.

”Spelarna är upprörda över att portugisen bara bryr sig om sin egen image och aldrig tänker på klubben. Han anklagas för att vara den förste att gömma sig när det blir jobbigt, även fast Florentino Perez ser honom som lagets ledare”.

Klubben förnekar enligt Sport alla uppgifter om splittringar.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga